Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

‘Apple verkoopt dit jaar zijn miljardste iPhone’

7 april 2016, 9:12
2 min leestijd
‘Apple verkoopt dit jaar zijn miljardste iPhone’

Er ligt een nieuwe mijlpaal in handbereik voor Apple. Analisten voorspellen dat Apple dit jaar zijn miljardste iPhone zal verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Verkochte iPhones

Het gaat om alle iPhones die sinds 2007 zijn verkocht. Dat jaar begon Apple op 29 juni met de verkoop van de allereerste iPhone. Toen ging het om één miljoen toestellen in het eerste weekend, aan het eind van 2015 stond de totaal-teller sinds 2007 op 896 miljoen verkochte exemplaren.

Volgens analisten van Wall Street verkoopt Apple zijn miljardste toestel ergens deze zomer. Dat schrijft CNN. Als Apple later deze maand, op 25 april, zijn nieuwe kwartaalcijfers presenteert, wordt verwacht dat het bedrijf de afgelopen drie maanden zo’n 50 miljoen iPhones heeft verkocht.

iphone se preview uitg

De miljardste iPhone

Daarmee zou Apple op 946 miljoen verkochte iPhones komen te staan. Tijdens het volgende kwartaal denken analisten dat Apple er nog eens 44 miljoen verkoopt. De teller staat dan op 990 miljoen. Wil het bedrijf voor juli al aan een miljard komen, dan heeft het dus een extra boost nodig van 10 miljoen exemplaren. De nieuwe iPhone SE zou daarvoor kunnen zorgen als hij goed verkoopt.

Kloppen de verkopen met de voorspellingen, dan hoeft Apple slechts te wachten tot het juli is. Volgens de analisten van Wall Street staat de verkoopdatum van de miljardste iPhone op dit moment op 20 juli. De iPhone is het bestverkopende product van Apple. Het bedrijf heeft tot nu toe meer iPhones verkocht dan Macs, iPads en iPods bij elkaar sinds 1993. Als Apple dit tempo weet vol te houden, dan verkoopt het zijn tweemiljardste iPhone al in 2020.

iPhone-verkoop daalt

Naar verwachting is de iPhone-verkoop de afgelopen maanden voor het eerst ooit gedaald. “Het aantal verkochte toestellen zal minder worden”, zei Tim Cook in januari. Toen haalde Apple nog een recordomzet van 75,9 miljard dollar. Tijdens het vorige kwartaal zijn er 74,8 miljoen iPhones verkocht, tegenover 74,5 miljoen een jaar eerder. Het laatste kwartaal is altijd gunstig voor de verkoopcijfers dankzij de feestdagen.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: CNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu