De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Videobrillen van Snapchat voor honderden euro’s op eBay

Rutger Otto
13 november 2016, 13:22
2 min leestijd
Videobrillen van Snapchat voor honderden euro’s op eBay

De Spectacles van Snapchat kwamen in gelimiteerde oplage op de markt. Het blijkt een gouden handel op eBay, waar mensen met honderden euro’s tegen elkaar opbieden.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Spectacles in de VS

De Snapchat Spectacles gingen afgelopen week plotseling in de verkoop. Hiervoor had Snapchat een interessante constructie bedacht. De brillen werden in gele automaten verkocht voor 129 dollar per stuk – zo’n 120 euro. Op de kasten stonden drie gekleurde knoppen waarmee je de kleur van de bril koos. De Spectacles waren vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop.

De kleine oplage was een slimme zet van Snapchat, want de brillen waren in no-time uitverkocht. Hoeveel Spectacles er precies verkocht zijn, is onbekend. Mogelijk was dit voor Snapchat een test om te zien of er veel vraag naar de producten waren, zodat er later meer brillen op de markt kunnen komen. Aan de andere kant zou het niet meer dan een marketingmiddel kunnen zijn die de Snapchat-hype doet opleven. Snapchat zelf is er niet duidelijk over.

Spectacles kopen op eBay

Inmiddels staan er al flink wat Snapchat Spectacles op eBay, waar je ze vaak voor minstens vijf keer duurder kunt overkopen dan waarvoor ze verkrijgbaar waren in de automaten. Op dit moment staan er Spectacles op de veilingsite te koop van 460 euro of duurder. Wil je ze aanschaffen door de veiling over te slaan, dan betaal je al gauw duizend tot vierduizend euro voor de videobril.

Zo probeer je de Spectacles op jouw hoofd

Snapchat heeft ter gelegenheid een speciaal filter in de app, die je alleen kunt gebruiken als je onderstaande code scant. Dat doe je door een foto te maken van de QR-code met de Snapchat-camera. De app biedt je dan een Spectacles-filter waarmee je de drie verschillende brillen virtueel op je eigen hoofd kunt testen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu