De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Snapchat lanceert niet door te spoelen videoreclames

Lars Paijmans
15 mei 2018, 8:56
2 min leestijd
Snapchat lanceert niet door te spoelen videoreclames

In tegenstelling tot concurrent Instagram is Snapchat vandaag begonnen met het tonen van reclamevideo’s die je niet kunt doorspoelen. Een nieuwe inkomstenbron voor Snap Inc. of de zoveelste keer dat de app zijn gebruikers tegen zich keert?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Snapchat videoreclame nu te zien in app

Na een korte test vorige maand, laat AdAge vandaag weten dat Snapchat zijn verplichte reclames nu voor iedereen heeft doorgevoerd in de app. De video’s duren zes seconden, die je niet kunt wegtikken of doorspoelen. Hierin worden smartphones, bioscoopfilms en andere zaken gepromoot. Een klein balkje bovenin beeld laat zien hoeveel seconden de video nog duurt.

Vooralsnog zijn de nieuwe Snapchat reclames alleen in het ‘Shows’ onderdeel van de app aanwezig, al is het niet duidelijk of en wanneer ze ook naar andere onderdelen van de app komen. Snapchat hoopt hiermee een aantrekkelijker platform te worden voor adverteerders, al laat het ook goed zien hoe het bedrijf door de jaren heen is veranderd.

Snapchat videoreclame

Zo zette Snapchat zich in 2014 nog fel af tegen dit soort video’s die door gebruikers niet geskipt konden worden. En was het een groot voorstander van reclamefilmpjes die met een tik op je scherm weer verdwenen.

In vier jaar tijd is er echter veel veranderd voor het sociale platform. Met de steeds groter wordende concurrentie van Instagram, de teleurstellende kwartaalcijfers en het redesign dat veel gebruikers afschrikte is Snapchat hard op zoek naar nieuwe manieren om geld in het laatje te brengen.

Lees ook: Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden na een dramatisch kwartaal

Is dit een kans voor adverteerders?

Een belangrijk onderdeel hiervan is het laten groeien van het aantal gebruikers, al zullen er naar verwachting weinig mensen warmlopen voor deze nieuwe functie. Vooral omdat concurrent Instagram nog wel gewoon de reclames hanteert die je zelf kunt overslaan.

AdAge staat daarnaast kritisch tegenover de manier waarop Snapchat deze advertenties aanbiedt. De filmpjes zijn simpelweg video’s van zes seconden, die daarna direct weer verdwijnen. Er is geen enkele manier om de interactie aan te gaan met de reclame, zoals doorklikken naar een website om meer te weten te komen over het product. Het is dus nog maar de vraag of dit voor adverteerders echt de grote verandering is die Snapchat er van probeert te maken.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Bron: AdAge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu