De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Snapchat: het complete overzicht

Rutger Otto
2 min leestijd
Snapchat

Snapchat is gratis app die met name onder jongeren populair is. Via de dienst kun je foto’s en korte video’s met anderen delen, zoals de naam al zegt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat in het kort

Snapchat is hot, met name onder jongeren. Geschat wordt dat er maandelijks 158 miljoen actieve gebruikers zijn die samen gemiddeld 2,5 miljard snaps per dag verzenden. Ook in Nederland zijn er miljoenen gebruikers. Het handige aan de app is dat berichten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp, na een aantal seconden na ontvangst automatisch en voorgoed verdwijnen. Naast gekke foto’s en video’s worden er natuurlijk ook veel spannende kiekjes via Snapchat verzonden. Juist omdat dit discreet kan, is de Snapchat-app zo populair; je hoeft immers niet te vrezen dat je bericht uitlekt en over het web gaat zwerven.

Hoelang blijft een Snap bestaan?

In principe blijven snaps maximaal 24 uur beschikbaar om te bekijken voor de ontvanger. Wanneer je een bericht verstuurt, kun je instellen hoe lang de ontvanger ernaar mag kijken, alvorens het plaatje of de chat definitief verdwijnt. Is je bericht na een dag überhaupt niet bekeken, dan verdwijnt hij alsnog voorgoed.

Sommige gebruikers denken dat het mogelijk is zomaar snaps op te slaan door er een screenshot van te maken. iPhones ondersteunen immers de optie om een schermkopie te maken. Het is weliswaar mogelijk om screenshots binnen Snapchat te maken, maar als je dat doet krijgt de verzender een melding dat er een screenshot is gemaakt.

Lees ook: De ultieme Snapchat-gids voor beginners

snapchat reclames

Filters en maskers

Snapchat onderscheidt zich niet alleen van andere apps door verdwijnende berichten. Dat doet Facebooks foto-app Instagram inmiddels ook. Bij Snapchat zijn foto’s en video’s op te leuken door speciale filters en maskers. Deze filters zijn bijvoorbeeld specifiek aan plaatsen gebonden, die de app via gps herkent.

Vooral de maskers op Snapchat zijn interessant. Daarmee geef je jouw selfie bijvoorbeeld puppie-oortjes of zet je een gekke virtuele zonnebril op. Vaak hebben de maskers, die via augmentedreality over je gezicht geplaatst worden, ook nog geinige animaties als je bijvoorbeeld je wenkbrauwen optrekt of je mond opent.

Chatten

Snapchat is ook geschikt voor chatgesprekken. Dat kan één op één of in groepen. Net als foto’s en video’s worden ook berichten automatisch verwijderd. Via het chatvenster kunnen gebruikers elkaar niet alleen tesktberichten sturen, maar elkaar ook audio- of videobellen. Daarnaast zijn er opties om stickers en foto’s uit je Foto’s-app te delen.

Snapchat downloaden

Snapchat bestaat sinds september 2011. De app werd door studenten van de Stanford-universiteit in Californië gemaakt. De originele oprichters zijn Evan Spiegel, Bobby Murphy en Reggie Brown. Sindsdien is er veel veranderd en er worden regelmatig nieuwe updates uitgebracht. De app kun je hieronder helemaal gratis downloaden en installeren voor iOS.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste Snapchat-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?

Snapchat archief

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu