De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Snapchat Snappables: gamen door gekke bekken te trekken

Michel van 't Klaphek
25 april 2018, 20:33
2 min leestijd
Snapchat Snappables: gamen door gekke bekken te trekken

Dankzij Snappables kun je gamen in Snapchat: daag je vrienden uit om te kijken wie bijvoorbeeld het best kan gewichtheffen met zijn wenkbrauwen. Ook zijn er nieuwe Spectacles-brillen op komst.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Snappables: voortaan kun je ook gamen in Snapchat

Voortaan kun je ook games spelen in Snapchat. Het bedrijf heeft namelijk Snappables aangekondigd, oftewel speciale lenzen waarmee je augmented reality-games met, of tegen je vrienden kunt spelen. Concreet houdt dit in dat je bijvoorbeeld je hoofd moet bewegen om een ruimteschip te besturen, gewicht moet heffen door je wenkbrauwen omhoog te tillen of bellen moet blazen met je mond. Onderstaande video maakt een hoop duidelijk.

De app registreert hierbij je gezichtsuitdrukkingen. Sommige spellen draaien om samenwerken, terwijl anderen gericht zijn op het neerzetten van de hoogste score. De Snappables komen links van de opnameknop te staan, terwijl de normale lenzen aan de rechterkant blijven. De update rolt in de komende weken uit voor alle gebruikers.

Wekelijks nieuwe games

Messenger van Facebook heeft ook spelletjes. Experts speculeren daarom dat Instagram, onderdeel van Facebook, binnenkort zijn eigen ar-games krijgt. In een reactie laat een medewerker van Snapchat weten dat men in de toekomst meer op ar gaat focussen. De eerste stap is het wekelijks uitbrengen van nieuwe spelletjes. De games die het meest gespeeld worden, blijven behouden. Waarschijnlijk probeert Snapchat zich met de update verder te onderscheiden ten opzichte van Instagram.

Daarnaast maakt moederbedrijf Snap bekent dat het later deze week nieuwe Spectacles gaat introduceren. Waarin de nieuwe brillen precies verschillen van de huidige kijkers is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de tweede versie onder meer een betere camera heeft en in meerdere kleurvariaties uitkomt.

Ook interessant: Hoe Snapchat zichzelf probeert te redden na een dramatisch kwartaal

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu