Dit is de nieuwe Snapchat-bril met 3D-camera’s

Michel van 't Klaphek
14 augustus 2019, 13:03
2 min leestijd
Dit is de nieuwe Snapchat-bril met 3D-camera’s

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft een nieuwe videobril onthuld. De Spectacles 3 heeft twee lenzen en kan daarmee 3D-filmpjes schieten. Daar staat wel een flink prijskaartje tegenover.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Spectacles 3 officieel: dit moet je weten

Het gaat al tijden niet zo goed met Snapchat. De chat-app heeft veel concurrentie, bijvoorbeeld van Instagram, waardoor steeds minder mensen met elkaar Snappen. In een poging het tij te keren, brengt het bedrijf ieder jaar een speciale videobril uit. We zijn inmiddels aanbeland bij de Spectacles 3.

Dit is de eerste videobril van Snap met twee camera’s. Deze hd-sensoren zijn aan de zijkant geplaatst. Omdat de lenzen boven de ogen zijn geplaatst, staan ze een stukje uit elkaar. Hierdoor kan je speciale 3D-beelden opnemen en deze direct doorplaatsen naar Snapchat.

Bovendien kun je de beelden terugkijken met de bijgeleverde 3D Viewer, een kartonnen bril die wel wat weg heeft van de Google Cardboard. Wanneer je de beelden zonder vr-bril bekijkt, worden de video’s een beetje bewogen afgespeeld, zodat het 3D-effect wordt nagebootst.

De Spectacles 3 maken foto’s met een resolutie van 1642 bij 1642 pixels. Video’s worden in 1216 bij 1216 pixels opgenomen. Dankzij de opslag van 4GB kun je volgens Snap ruim 100 video’s of 1200 foto’s opslaan.

Spectacles 3 zwart

Releasedatum en prijs

Verder is de videobril gemaakt uit een enkele plaat roestvrij staal. Dankzij de meegeleverde oplaadkoker kun je de Spectacles 3 ook onderweg opladen. Snap zegt dat je de videobril met deze koker tot vier keer kan opladen. De Spectacles 3 zijn overigens opvouwbaar.

Snap noemt geen specifieke releasedatum, maar zegt dat de bril vanaf november verkrijgbaar is. Het bedrijf brengt voorlopig slechts een beperkte oplage uit omdat de bril een kleine, specifieke doelgroep aanspreekt.

De Spectacles 3 kosten 370 euro. Dit is fors meer dan de videobril van vorig jaar, die bij release 175 euro kostte. De Spectacles 3 zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en roze. De bril is vanaf nu vooruit te bestellen via de website van het bedrijf.

Het laatste nieuws over Snapchat

Bron: Snap
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu