Tip: je Snapchat-account en Snapchat verwijderen doe je zo

25 januari 2022, 10:40
2 min leestijd

Ben je klaar met Snapchat, of wil je een frisse start maken? In dit (video)artikel laten we zien hoe je Snapchat kunt verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Je Snapchat-account verwijderen

Jarenlang is Snapchat razend populair geweest, maar steeds minder mensen openen de app met het spookje. Als je om welke reden dan ook van je Snapchat-account af wil, kun je deze net als praktisch ieder ander account verwijderen. Dit gaat echter niet zomaar via de app zelf. Snapchat verwijderen gaat namelijk zo:

  1. Open Snapchat en tik linksboven op je profielfoto;

  2. Tik rechtsboven op het tandwiel-icoon om naar de instellingen van de app te gaan;

  3. Scrol helemaal naar beneden waar je op ‘Uitloggen’ drukt. Selecteer nogmaals ‘Uitloggen’ in het venster dat verschijnt;

  4. Ga naar deze website en log in met je Snapchat-gegevens;

  5. Druk op ‘Verwijder mijn account’ en vul nogmaals je Snapchat-aanmeldgegevens in om je keuze te bevestigen.

Je Snapchat-account is niet meteen van de aardbol verdwenen. Om gebruikers de kans te geven om hun beslissing nog terug te draaien, wordt je account eerst 30 dagen gedeactiveerd. Deze staat dan op non-actief, maar je gegevens worden nog wel bewaard. Als je dan toch besluit je account niet te verwijderen, kun je in die periode simpelweg weer inloggen om je account weer te activeren.

Snapchat-gegevens bewaren

Doe je in deze 30 dagen echter niks met je account, dan wordt deze permanent verwijderd. Dat betekent dat je ook al je data die verzameld is in de tijd dat je snaps hebt verstuurd en ontvangen verdwijnt. Wil je sommige herinneringen of gesprekken die in Snapchat zijn opgeslagen nog wel bewaren?

Dan is het belangrijk dat je eerst je gegevens opvraagt bij Snapchat. Deze bieden de mogelijkheid om deze data op te vragen. Zo gaan bijzondere of grappige herinneringen die de app heeft bewaard om bijvoorbeeld flashbacks te geven niet verloren, maar kun je wel met een gerust hart daarna je account verwijderen.

Als je de app helemaal niet meer wil gebruiken, kun je nadat je je account hebt verwijderd ook de app zelf van je iPhone verwijderen. Dit doe je net zoals bij andere apps door deze ingedrukt te houden totdat de icoontjes gaan wiebelen. Tik op het kruisje dat erbij staat en vervolgens op ‘Verwijder’.

Meer accounts verwijderen

Om nog een stapje verder te gaan als je wat meer offline wil leven, kun je bijvoorbeeld ook je Facebook-account verwijderen. Ook je Instagram-account verwijderen doe je op eenzelfde manier. Fijn is dat je net zoals bij Snapchat hierbij vooraf al je Instagram-data kan downloaden, zodat je niet alles wat je ooit hebt gedeeld meteen verliest.

Check meer handige tips

Je Snapchat-account en Snapchat verwijderen doe je zo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu