‘WhatsApp krijgt Snapchat-achtige camerafunctie en nieuwe notificaties’

12 juli 2021, 10:07
1 min leestijd
‘WhatsApp krijgt Snapchat-achtige camerafunctie en nieuwe notificaties’

WhatsApp test een nieuwe functie die wel erg veel lijkt op Snapchat. Hierdoor wordt het makkelijker om foto’s en video’s te sturen die eenmalig bekeken kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp krijgt Snapchat-achtige fotofunctie

Chat-app WhatsApp krijgt steeds meer functies die afkomstig zijn van andere populaire apps. Na de Stories-functie van Instagram lijkt de app nu spoedig een Snapchat-achtige camerafunctie te krijgen, zo ontdekte WABetaInfo.

Zodra de functie voor iedereen beschikbaar is, kun je rechtstreeks vanuit WhatsApp een foto of video maken en versturen. Deze vernietigt zichzelf zodra de ontvanger hem geopend heeft en één keer heeft bekeken.

Als jij de foto of video verstuurt verdwijnt deze al meteen van je eigen telefoon. Als de ontvanger hem opent komt het woord ‘Opened’ in de chat te staan, zodat je weet dat de inhoud bekeken is.

Een groot verschil met Snapchat is dat WhatsApp momenteel nog geen melding verstuurt als de ontvanger snel een screenshot maakt van jouw foto of video. Daarmee lijkt de functie minder goed bestand te zijn tegen misbruik.

Ook nieuwe WhatsApp notificaties op komst

Naast de nieuwe fotofunctie voegt een toekomstige WhatsApp-update ook een nieuw uiterlijk voor notificaties toe. De nieuwe meldingen tonen meer details als je een foto, video, gif of sticker ontvangt.

Daarmee lijkt de chat-app voor te sorteren op de komst van iOS 15, die het uiterlijk van meldingen verandert. Hierdoor zijn er straks grotere previews zichtbaar van profielfoto’s van mensen. Beide functies worden nu getest door bètatesters, dus zal het waarschijnlijk niet lang duren tot ze voor iedereen beschikbaar komen.

Meer over WhatsApp: bekijk onze privacyvideo

WhatsApp en jouw privacy + onze favoriete alternatieve chat-apps
Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu