De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Snapchat komt met zonnebril om videoclips mee te filmen

Rutger Otto
24 september 2016, 10:12
2 min leestijd
Snapchat komt met zonnebril om videoclips mee te filmen

Het bedrijf Snapchat heet voortaan Snap Inc en komt deze herfst met een zonnebril waarmee gebruikers filmpjes van 10 seconden kunnen opnemen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat bril

Snap Inc ziet zichzelf meer als een camerabedrijf dan als maker van sociale media, zegt ceo Evan Spiegel. De naamsverandering werd bekendgemaakt op The Wall Street Journal. Belangrijker is echter het nieuwe product dat Snap nog dit jaar op de markt brengt. De Spectacles; een zonnebril met een camera in het montuur om video’s mee op te nemen.

De Spectacles komen beschikbaar in drie verschillende kleuren en zien er spectaculair uit. De cameralens heeft een kijkhoek van 115 graden. Met een knopje in het montuur start je een opname, die nooit langer dan tien seconden duurt. Het gaat dus om korte momentopnames, zoals je kent van Snapchat.

Wijde lens

De lens is expres wijder gemaakt dan die van een smartphonecamera en zit expres naast je oog. Hiermee zegt Snap te zorgen dat de opname een meer natuurlijke weergave is van wat jij ziet. Interessant is dat de opname in rond formaat is, volgens Spiegel zijn vierkante en rechthoekige foto’s en video’s slechts een overblijfsel van toen foto’s nog op papier werden afgedrukt en zijn we daar aan gewend geraakt.

Evan Spiegel heeft aan aantal voordelen van de bril bedacht. Zo hoef je geen smartphone voor je gezicht te houden als ‘muur’ van wat je filmt. “Het terugkijken van opnames is alsof je een herinnering terugziet door je eigen ogen”, zegt Spiegel, die de Spectacles speelgoed noemt. Volgens hem is het geen bril die je constant draagt, maar bijvoorbeeld tijdens festivals of barbecues.

Spectacles

Deze herfst komt Spectacles uit voor een bedrag van 130 dollar. Aanvankelijk zal de oplage zeer beperkt zijn, net als toen Google Glass uitkwam, waar dit project toch best op lijkt. De bril van Snap heeft overigens wel een stuk minder functies – het gaat slechts om de opname. Waarschijnlijk worden de filmpjes opgeslagen op je gekoppelde smartphone of op Snapchat gezet, dat is nog wat onduidelijk.

Lees meer over Snapchat

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu