De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

LinkedIn en Reddit lezen stiekem ook alles mee door de klembord-bug in iOS

Stijn Wanders
5 juli 2020, 10:35
2 min leestijd
LinkedIn en Reddit lezen stiekem ook alles mee door de klembord-bug in iOS

Het was al van meerdere grote apps bekend dat zij stiekem alles kunnen lezen wat jij kopieert naar je klembord, en nu zijn er twee bijgekomen. LinkendIn en Reddit bevestigen dat zij ook toegang hebben tot het klembord in iOS en dat dit binnenkort wordt opgelost.

Lees verder na de advertentie.

LinkedIn en Reddit gebruiken klembord-bug in iOS

Nu veel mensen op de hoogte zijn van de klembord-bug in iOS, komen bedrijven hier niet meer zo makkelijk mee weg als eerst. Helemaal nu iOS 14 notificaties geeft als een app je klembord bekijkt. Op deze manier zijn al meerdere applicaties gesnapt door ontwikkelaars die al toegang hebben tot de bètaversie, zo nu weer.

Een ontwikkelaar met de iOS 14-bèta liet recent weten dat LinkedIn en Reddit ook stiekem meelezen met jouw klembord. De Twitter-gebruiker, genaamd DonCubed, deelde ook filmpjes waarin de iOS 14-notificatie in grote getale blijft verschijnen.

linkedin reddit klembord ios

Beide bedrijven hebben gereageerd en kort uitgelegd waarom zij het klembord gebruiken. LinkedIn-woordvoerder Erran Berger laat weten dat de app dit doet “om te checken in hoeverre de inhoud van het klembord en het tekstvak overeenkomt.” Reddit zegt alleen te kijken naar gekopieerde internetlinks om op basis hiervan bepaalde berichten aan te raden.

Of dit de enige redenen zijn, blijft lastig om in te schatten voor gebruikers. Daarom geven zowel LinkedIn als Reddit aan dat zij het probleem gaan oplossen met een komende update. Hoewel LinkedIn dit verder niet specificeerde, kunnen we de Reddit-fix verwachten op 14 juli.

Onveilige tijden voor Apple-gebruikers

In maart kwam het naar buiten dat verschillende apps alles kunnen lezen wat een gebruiker kopieert. Het lijstje van meelezende apps omvatte grote namen, zoals TikTok, The Wall Street Journal en Accuweather.

Ditzelfde onderwerp kwam recent weer in het nieuws toen de iOS 14-bèta uitkwam en verklapte dat TikTok nog steeds het klembord bespioneert. Dit is erg kwalijk, aangezien het bedrijf maanden geleden beloofde om hier iets aan te doen.

Apps vormen momenteel niet de enige bedreiging voor Apple-gebruikers, aangezien er momenteel ook EvilQuest-ransomware rondgaat die het heeft gemunt op Macs. Dit komt normaal gesproken gelukkig nauwelijks voor, aangezien Apple veel waarde hecht aan veiligheid en privacy.

Meer lezen over Apple

Bron: DonCubed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu