Dit zijn alle iPhone generaties in één speedtest

21 september 2014, 18:10
1 min leestijd

Van 2G tot 6 Plus, welke iPhone komt het beste uit de test? Het antwoord op die vraag is niet verrassend. Natuurlijk zijn de nieuwe iPhones veel sneller dan de eerste toestellen. Het blijft wel interessant hoe de iPhone in de afgelopen jaren steeds sneller is geworden en wat de verschillen precies zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 speedtest

Op YouTube hebben de mensen van EverythingApplePro een filmpje gezet, waarin de iPhone 6 Plus naast alle eerdere iPhones tot de iPhone 2G ligt. In totaal zijn het tien toestellen die op snelheid worden getest. Dat doet EverythingApplePro op een heel praktische manier: tien vingers die het toestel tegelijk aan- of uitzetten.

iphone 6 speedtest

Het is interessant om de verschillen te zien. De oudere telefoons zijn zwakker maar de nieuwere telefoons moeten veel meer laadwerk verrichten. Welke iPhone het snelste is opgestart? De iPhone 5S, gevolgd door de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De iPhone 4 komt als langzaamste uit de bus.

In het filmpje wordt gesproken over het werkgeheugen van de toestellen, die in vergelijking met Android altijd laag is geweest, en nog steeds niet heel imposant is. Maar het maakt niet uit, want Apple heeft haar toestellen altijd geoptimaliseerd voor de beste graphics en prestaties, zonder heel veel geheugen te hoeven gebruiken. Kwestie van efficiënt werken.

iPhone 6 review

Wat je van deze iPhone 6 speedtest kan leren? Dat je de iPhone 6 en 6 Plus niet koopt om hun snelle prestaties, want zoveel scheelt het niet met de iPhone 5S. Natuurlijk zijn er genoeg andere redenen om de nieuwste iPhone wel te kopen, lees dat in onze iPhone 6 review.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu