Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple iPhone 4S

8,5
Roel van Hout Gepubliceerd: 23 maart 2011,
bijgewerkt: 28 maart 2024

Apple heeft met elke nieuwe iPhone het succes nog weten te vergroten door nieuwe, opvallende technieken aan het apparaat toe te voegen. Ook met de iPhone 4S is het bedrijf uit Cupertino er weer in geslaagd om de telefoon nog beter te maken dan dat hij daarvoor was. De laatste jaren is het toestel een aantrekkelijke budgetoptie geworden, maar sinds de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is hij door Apple uitgefaseerd. Toch zijn er nog webshops die de smartphone aanbieden en op deze pagina lees je alles over het toestel.

iPhone 4S: Alles wat je moet weten

De iPhone 4S heeft hetzelfde ontwerp als de iPhone 4, op een miniem verschil na bij de volumeknopjes aan de zijkant van het toestel: de metalen rand, waarin de antenne is verwerkt, wordt daar onderbroken om een beter signaal te garanderen. De binnenkant van de iPhone 4S is echter goed onder handen genomen. Zo beschikt de iPhone 4S over een dualcore-processor, wat de telefoon aanzienlijk sneller dan zijn voorgangers maakt.

In de praktijk is het toestel snel, maar ondersteunen steeds minder apps uit de App Store het toestel nog. Daarnaast draait de iPhone 4S op iOS 8.

Lees verder na de advertentie.

  • Verkrijgbaar in het zwart en wit met 8GB aan opslagruimte
  • De vanafprijs van de iPhone 4S bedroeg circa €300,-
  • Releasedatum (in Benelux) was op 28 oktober 2011
  • Specs: bijgewerkt tot iOS 9, A5-processor en 8MP-camera
  • Eerste iPhone met Siri, de slimme digitale assistent in iOS

iPhone 4S release

iphone 4s release

De iPhone 4S release in Nederland, België en Luxemburg vond plaats op 28 oktober 2011. In de Apple Store kun je het toestel helaas niet meer kopen; sinds de introductie van de iPhone 6 (Plus) is hij daar uitgefaseerd. Wel zijn er nog diverse webshops met aantrekkelijke iPhone 4S aanbiedingen.

iPhone 4S refurbished

Je kunt de iPhone 4S ook los als refurbished toestel kopen. Dit betekent dat je een toestel koopt dat eigenlijk gebruikt is, maar volledig is nagelopen om hem weer als nieuw te maken. Een refurbished iPhone 4S is bovendien een stuk goedkoper dan een nieuw toestel. In onze refurbished koopgids lees je alles over de verschillende aanbieders van refurbished iPhones in Nederland, en waar je rekening mee moet houden.

Bekijk hier de refurbished iPhone koopgids voor alles wat je moet weten

Het laatste iPhone 4S nieuws

Ben je benieuwd naar het laatste iPhone 4S nieuws? Hieronder vind je de laatste berichten over het Apple-toestel.

iPhone 4S specificaties uitgelicht

iPhone 4S

De iPhone 4S had destijds een erg krachtige ingebouwde cpu. Wat maakt de A5-processor anders dan de processor in de iPhone 4 of 3GS? Het antwoord op die vraag is de dualcore-processor met een moderne grafische chip. Deze gebruikt net zoveel werkgeheugen als de iPhone 4, maar heeft twee cores.

Dit betekent dat het toestel beschikt over bijna twee keer zoveel rekenkracht en daardoor overweg kon met vrijwel alle moderne apps en games. Het hangt wel van de software af hoeveel sneller de dualcore-cpu kan zijn. Over het algemeen gaat multitasken sowieso een stuk sneller en gemakkelijker. Het vegen door de menu’s van iOS en het gebruiken van apps is dan ook een waar genot. Het toestel hapert nergens en het starten van populaire apps als de camera, browser, agenda telefoon gaat vliegensvlug.

Het Retina-scherm van iPhone 4S

iPhone 4S scherm

Het display van de iPhone 4S meet 3,5 inch en heeft een resolutie van 960 bij 640 pixels. Door deze Retina-resolutie kun je volgens Apple afzonderlijke pixels niet van elkaar onderscheiden. Daardoor ogen apps, games en webpagina’s bijzonder scherp. Ook als je uitzoomt, zijn teksten op sites goed leesbaar. Dat was bij eerdere Apple-telefoons wel anders. Het iPhone 4S scherm is dan ook een echte publiekstrekker en was ten tijde van de release van de smartphone het mooiste display dat we tot dan toe hadden gezien. Nieuwere toestellen als de iPhone 6 en 6 Plus doen er qua resolutie een schepje bovenop en hebben displays van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch.

Opslagruimte

De iPhone 4S beschikt over 8GB of 16GB aan opslagruimte en is verkrijgbaar in het wit en zwart. Houd er wel rekening mee dat het 16GB-model vrijwel niet meer te koop is, aangezien deze versie niet meer door Apple wordt gefabriceerd. Net als bij andere iPhones is het opslaggeheugen van de 4S niet uitbreidbaar.

Meer over de verbeterde iPhone 4S camera

De iPhone stond al bekend oom de krachtige camera, wat mede te danken is aan de iPhone 4S. Hij presteerde het al om de meest gebruikte camera te worden op Flickr en de iPhone 4S doet nog een fijn schepje bovenop de kwaliteit van die camera. Hij stelt sneller scherp en produceert mooie foto’s, al is hij inmiddels natuurlijk al wel ingehaald door nieuwere smartphones.

iPhone 4S

De verbeterde camera van de iPhone 4S heeft namelijk een extra lens voor meer scherpte, een sensor die nog meer licht kan opvangen en meer megapixels. Ook is de kwaliteit van het hd-video’s verbeterd. Hd maakt namelijk plaats voor full-hd (1080p) met 30 frames per seconde. Daarnaast kun je nog beter videobellen via populaire diensten als FaceTime en Skype. Doe je dat via wifi, dan bespaar je ook nog eens op je belkosten!

Siri, de intelligente assistente van de iPhone 4S

iPhone-4S-logo-with-White-iPhone-4S-and-Siri-logo

Naast vlottere hardware en een betere camera introduceert de iPhone 4S ook Siri, een revolutie op het gebied van spraakbesturing. De grote doorbraak met Siri is dat de assistent zich aanpast aan jouw behoeften. Tot nu toe is het altijd zo geweest dat spraakbesturing wel goed werkte als jij wist hoe je het moest gebruiken: een duidelijke ingestudeerde zin werd een commando. Als je hier van afweek, was de assistent zinloos. Siri begrijpt en interpreteert beter wat je zegt en leert bij naarmate je de functie meer gebruikt.

Als je Siri vraagt of je een jas aan moet trekken voordat je naar buiten gaat, kijkt ze naar de temperatuur in jouw gebied en of er regen voorspeld is. Ze komt dan terug met een passend antwoord. Begrijpt ze je niet, dan stelt ze aanvullende vragen.

iPhone 4S video

In onderstaande iPhone 4S video zie je de officiële aankondiging van het toestel en krijg je een indruk van het design ervan, de onderscheidende features en alle vernieuwingen die de 4S met zicht meebrengt ten opzichte van zijn voorgangers.

iPhone 4S tips

De iPhone 4S heeft veel mogelijkheden aan boord. Hieronder tref je een serie handige iPhone 4S tips aan:

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 4S

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu