De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Pro-skater filmt documentaire met iPhone

Rutger Otto
12 april 2016, 16:17
2 min leestijd

Dat je met een iPhone schitterende beelden en zelfs films kunt schieten, wisten we al. De telefoon van Apple vormde de basis van deze documentaire over pro-skater Sean Malto en levert wederom puik werk af.

Lees verder na de advertentie.

Malto: gefilmd met iPhone

De naam van de korte documentaire is Malto en de film is uitgebracht door Ghost Digital Cinema. Hij duurt ruim elf minuten en de beelden werden met een iPhone geschoten. In de beschrijving van de video staat niet meer informatie, maar uit de beelden is af te leiden dat het om een iPhone 6 of iPhone 6S gaat.

Dat gezegd hebbende: de documentaire is niet uit de hand geschoten. De filmmakers hebben flink wat accessoires gebruikt om de juiste beelden uit het apparaat te persen. In de ‘making of’ van de video valt te zien dat de makers speciale filmlenzen gebruiken, evenals statieven, een drone en een houder waarmee het beeld in balans blijft en niet schokkerig wordt.

iphone-documentaire

Tangerine

Voor het vastleggen van de beelden werd Filmic Pro gebruikt, een app die voor een tientje in de App Store staat. Hiermee krijgen amateurs én pro’s toegang tot verschillende modie waarmee knappe beelden zijn te schieten.

Dezelfde app werd gebruikt voor de film Tangerine, die eveneens met een iPhone is gemaakt. Tangerine misschien wel het beste voorbeeld van films die kunnen slagen als ze met een iPhone geschoten zijn. De indiefilm van Sean Baker werd opgenomen met een iPhone 5S en werd vorig jaar een hit op het grote Sundance Film Festival.

Toegankelijker films maken

Met een iPhone filmen maakt het voor regisseurs gemakkelijker om bijvoorbeeld op straat op te nemen. Omdat een iPhone werd gebruikt, hoefden de makers van Tangerine bijvoorbeeld geen toestemming te vragen van Los Angeles, waar de opnames plaatsvonden. Zo konden ze het echte leven op straat vastleggen.

De documentaire over Malto, geregisseerd door Ty Evans, is gratis te bekijken. Het gaat over pro-skater Sean Malto die na een grote blessure weer aan de top probeert te komen. In de video zie je onder meer hoe hij met zijn herstel omgaat. Er is ook een ‘making of’ beschikbaar, die bekijk je hieronder.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu