Apple iPhone 4

8
Roel van Hout Gepubliceerd: 11 juni 2010,
bijgewerkt: 28 maart 2024

Apple heeft met elke nieuwe iPhone het succes nog weten te vergroten door nieuwe, opvallende functies aan het apparaat toe te voegen. Ook met de iPhone 4 is het bedrijf weer in geslaagd om de telefoon nog beter te maken dan hij al was. Maar, wil je een nieuwe iPhone 4 kopen? Dat kan in ieder geval bij Apple niet meer: sinds september 2013 wordt dit model niet meer geproduceerd, en bij de meeste andere aanbieders is de voorraad helaas op. Bij een enkele webwinkel is de iPhone 4 nog te verkrijgen, maar je kan dan toch beter gaan voor de verbeterde versie en de iPhone 4s kopen.

iPhone 4: Alles wat je moet weten

Met de komst van de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S kwam de iPhone 4 te vervallen en werd de iPhone 4S het goedkoopste model. Bij enkele webshops en Nederlandse providers zal hij dan nog los of in combinatie met een abonnement verkrijgbaar zijn. De voorraad zal echter beperkt zijn, en steeds beperkter worden.
De iPhone 4 heeft een ander design dan de voorgangers. Het uiterlijk van de de telefoon bestaat namelijk uit drie bestanddelen: twee glazen platen en een metalen frame. De iPhone is hierdoor veel dunner dan zijn voorgangers, maar weegt nog wel ongeveer hetzelfde. De rest van de afmetingen van de telefoon zijn nog precies hetzelfde als die van zijn voorgangers.

Het laatste iPhone 4 nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 4. Lees meer over zijn opvolger op de iPhone 4S pagina.


Apple - iPhone 4 Official Introduction

De antenne van de iPhone 4S zit in het frame

Het metalen frame houdt de onderdelen van de iPhone bij elkaar. Daarnaast is het frame ook de antenne van de telefoon, GPS, wifi en bluetooth. Dit is uniek voor een smartphone, want normaal worden deze antennes in het toestel verwerkt. In het begin is er veel geklaagd over de prestaties van de antenne, maar in veel gevallen is het bereik van de draadloze diensten juist beter dan bij de meeste telefoons. De signalen worden door de uitwendige metalen rand namelijk niet geblokkeerd door het omhulsel van de telefoon.

Retina Display: het beste scherm tot nu toe

De iPhone 4 heeft een nieuw soort touchscreen. Het scherm heeft de naam ‘Retina Display’ gekregen van Apple. Het Retina Display is een scherm met vier keer meer pixels op hetzelfde oppervlak. De pixels zijn hierdoor zo klein dat je ze niet meer afzonderlijk kan onderscheiden met het blote oog. Teksten, afbeeldingen, video’s en spellen zien er hierdoor enorm scherp uit.

Twee camera’s: HD video’s en met HDR fotograferen

In de telefoon zijn twee camera’s verwerkt: één op de voorkant, en één op de achterkant van de telefoon. De camera op de achterkant is in staat om HD video’s op te nemen. Deze video’s kan je vervolgens in deze kwaliteit naar YouTube uploaden, of zelfs e-mailen naar je vrienden en familie. De camera op de achterkant kan foto’s maken van 5 megapixels, waardoor je iPhone een digitale camera eventueel kan vervangen.

De camera op de voorkant van de iPhone 4 stelt je in staat om gebruik te maken van Facetime. Facetime is de naam die Apple heeft gegeven aan videobellen. Als je de beschikking hebt over een wifi verbinding, kan je gratis videobellen met andere iPhone- en iPod Touch gebruikers. Apple heeft Facetime ook beschikbaar gemaakt voor andere producenten, en dus is er een kans dat er binnenkort ook andere telefoons met Facetime ondersteuning op de markt komen.

Gyroscoop ingebouwd

In de iPhone 4 is voor het eerst een gyroscoop te vinden. Deze nieuwe sensor stelt je in staat om nog betere spellen te spelen. De gyroscoop zorgt ervoor dat je plaatsbepaling beter is dan voorheen. Je iPhone weet hierdoor namelijk precies hoe je het toestel in je handen hebt.

Visual Voicemail

Apple introduceert met de iPhone 4 een nieuw soort voicemail, Visual Voicemail. Hierbij verschijnen alle ontvangen voicemail berichten in een lijst. Je kunt dus zelf een bericht kiezen die je wilt beluisteren. Je kunt hem ook bewaren. Nu hoef je dus niet meer perse alle berichten langs.

In Nederland zal dit meteen bij de lancering beschikbaar zijn, maar in België zullen ze nog even moeten wachten. Berichten beluisteren is bij T-Mobile binnen Nederland gratis.

Navigeren met de iPhone 4

Net als de iPhone 3G en 3GS heeft de iPhone 4 GPS. De iPhone kan zeer nauwkeurig bepalen waar je je bevindt, en vanaf je huidige positie op een bepaald moment kun je bijvoorbeeld weer een routebeschrijving aanvragen.

De telefoon maakt echter niet enkel gebruik van GPS, ook van A-GPS (Assisted GPS). De iPhone bepaalt je locatie door middel van GPS, maar gebruikt eveneens wifi (als dat beschikbaar is) en telefoonpalen om je locatie sneller en nauwkeuriger te bepalen. Deze laatste twee middelen zijn tevens op de oude iPhone te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPhone 4

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu