De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video: Hoe lang overleeft de iPhone SE onder water?

Rutger Otto
2 april 2016, 11:28
2 min leestijd

Altijd als Apple een nieuw toestel op de markt brengt, wordt hij aan allerlei tests onderworpen. In deze video bekijken we hoe waterproof de iPhone SE is.

Lees verder na de advertentie.

iPhones en water

iPhones zijn nooit voorzien van een IP-certificaat waarmee aangetoond wordt dat ze (spat)waterbestendig of waterdicht zijn, maar de meest recente modellen hielden het flink lang uit in een bak water. De website iFixit zag dat dat komt door een siliconenlaag om het toestel, dat de belangrijke onderdelen van binnen beschermt. Hetzelfde geldt voor volumeknoppen en de camera.

Toch kun je de telefoons niet zomaar in water gooien, want de LCD-module, de accu en de Lightning-aansluiting zijn minder goed beschermd. Omdat Apple het afraadt om een iPhone in water te leggen, heb je ook weinig kans op een gratis reparatie.

iphone se waterproof

Is de iPhone SE waterproof?

YouTuber Zach Straley wilde wel eens weten hoe waterproof de iPhone SE is en testte het uit in een video. Daarvoor gebruikte hij niet alleen de nieuwe 4-inch iPhone, maar ook de iPhone 5S en een iPhone 6S. Alledrie worden ze ondergedompeld om te zien welke van de drie het het langst volhouden.

Door de jaren heen heeft Apple duidelijk aanpassingen gemaakt aan de behuizing, en dus ook aan de iPhone SE die precies op de iPhone 5S lijkt. Na vijf minuten krijgt de iPhone 5S het al moeilijk met het water, terwijl de iPhone SE en de iPhone 6S het na 15 minuten nog steeds doen. Negen minuten later lijkt de iPhone SE het te begeven, maar hij schakelt slechts over op slaapstand.

De test van Straley duurt een uur, daarna haalt ij de toestellen uit het water. En wat blijkt: de iPhone SE en iPhone 6S werken nog prima. In het geval van de SE: apps openen snel, de camera heeft nergens last van en het geluid doet het nog (al klinkt het wat blikkerig omdat er water is gekomen). Ook met de aansluitingen is niets aan de hand.

iPhone SE kopen

De iPhone SE is nu al te bestellen. Volgende week komt het nieuwe 4-inch toestel op de markt. De iPhone SE kost 489 euro voor het 16GB model, de 64GB-variant kost 589 euro.

Lees meer over de iPhone SE

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu