Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Gerucht: iPhone 11 release is op vrijdag 20 september

Florence Peeters
6 augustus 2019, 9:25
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 11 release is op vrijdag 20 september

Traditiegetrouw brengt Apple zijn nieuwe iPhones in september uit. Dit jaar zou de iPhone 11 release plaatsvinden op vrijdag 20 september, zo stelt de president van een groot Japans techbedrijf.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 release gerucht

Hoewel het inmiddels aardig in te schatten is rond welke datum Apple zijn iPhones onthult en op de markt brengt, blijft het ieder jaar afwachten. President Ken Miyauchi van het Japanse SoftBank heeft nu mogelijk zijn mond voorbij gepraat, door 20 september als releasedatum voor de 2019 iPhones te noemen. Dat schrijft Macotakara.

Zeker in Japan is deze datum belangrijk. Daar gaat namelijk per 1 oktober een nieuwe telecommunicatiewet in. De wet verbiedt providers om bundels in combinatie met een toestel aan te bieden. Klanten dienen dan een aparte databundel en telefoonabonnement voor het toestel af te sluiten, om hoge prijzen bij nieuwe telefoons – zoals de iPhone 11 Pro – tegen te gaan.

iPhone 11 concept

In een reactie op deze wet en de iPhone-release van dit jaar stelde Miyauchi dat hij ‘zich afvraagt wat hij tien dagen lang moet doen’, omdat na die tijd de abonnementen voor data en een toestel worden losgekoppeld. Vanaf 20 september duurt het nog tien dagen tot het 1 oktober is.

Kijkend naar het verleden is de genoemde datum eveneens niet uit de lucht gegrepen. Doorgaans houdt Apple zijn september-keynote op de tweede dinsdag of woensdag van september. Dit jaar valt de woensdag op 11 september, wat vanwege de aanslagen in 2001 hoogstwaarschijnlijk wordt vermeden. De pre-order zou dan de eerste vrijdag na het event starten, wat vrijdag 13 september zou zijn. Een week later, vrijdag 20 september, worden de eerste pre-orders bezorgd en start de reguliere verkoop.

Win de iPhone 11 bij iPhoned

Dit jaar geven we bij iPhoned wederom de nieuwste iPhone weg aan een gelukkige lezer. Het gaat hier om de iPhone 11 Pro, en niet de grotere iPhone 11 Pro Max of iPhone 11. Meedoen is volledig gratis. Wil je weten hoe jij kans maakt op een iPhone 11? Check dan ons winactie-artikel of de video hieronder.

Win de iPhone 11 Pro! iPhoned geeft de nieuwe iPhone weg! (Winnaar bekend)

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu