De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS 17.1 verbetert batterijduur (maar niet als je deze iPhone hebt)

Piet-Jan Lentjes
1 november 2023, 8:51
2 min leestijd
iOS 17.1 verbetert batterijduur (maar niet als je deze iPhone hebt)

Met iOS 17.1 wordt de batterijduur van oude iPhones weer een stukje beter. Maar dat is dus niet bij alle iPhones het geval …

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.1 verbetert batterijduur: maar niet bij alle iPhones

De meest recente update van iOS 17 brengt niet alleen nieuwe functies mee. Volgens het YouTube-kanaal iAppleBytes is ook de batterijduur weer een stukje beter geworden in vergelijking met iOS 17.

iPhone irritaties

Het YouTubekanaal heeft de batterijduur van vijf verschillende iPhones die waren bijgewerkt naar iOS 17.1 getest. Bij elke iPhone werd het scherm op dezelfde helderheid ingesteld. Ook waren de overige instellingen gelijk.

iOS 17.1 Battery Life / Battery Drain / Battery Performance Test and Speed Test.

Als test werden de iPhone SE 2020, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 en iPhone 13 onder de loep genomen. Bij de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone SE 2020 was de batterijduur een stuk beter geworden.

Alleen bij de iPhone 11 en de iPhone XR ging die vlieger niet op. Deze iPhones deden zelfs een stuk minder lang met hun acculading. Vooral bij de iPhone 11 was het resultaat behoorlijk slecht.

Dat de batterijduur van de iPhone 12 en iPhone 13 een stuk beter is in iOS 17.1 betekent natuurlijk goed nieuws. Maar er zit een addertje onder het gras. De batterijduur met iOS 17 is al wat slechter dan bij iOS 16.6.1. Het YouTube-kanaal had namelijk eerder gezien dat de batterijduur in iOS 17 een flinke stap terug was voor oudere modellen.

Meer over iOS 17.1

De batterijduur is niet alleen beter geworden in iOS 17.1. Er zitten ook een aantal nieuwe functies in. Zo heeft AirDrop een handige update gekregen. Start je AirDrop en loop je weg? Dan gaat de uitwisseling van bestanden verder via internet. Wel zo gemakkelijk.

standby

De Muziek-app (Apple Music) krijgt met iOS 17.1 ook wat handige nieuwe functies. Zo wordt het mogelijk om nummers als favoriet te bestempelen en coole afbeeldingen te maken voor je afspeellijsten.

Op de iPhone 14 Pro (Max) en iPhone 15 Pro (Max) blijft de Stand-by-modus van iOS 17 altijd in beeld. Dit in tegenstelling tot andere modellen, waarbij deze modus na 20 seconden weer uit beeld verdwijnt. Nu heb je ook op de bovenstaande modellen die optie (in ‘Instellingen>Stand-by’), voor als je liever niet de hele nacht wordt aangestaard door een klokje.

Meer weten? iOS 17.1 is uit – dit is er nieuw in de grote iPhone-update

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu