De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 18: deze iPhones krijgen de volgende update

Maurice Snijders
3 november 2023, 8:28
2 min leestijd
iOS 18: deze iPhones krijgen de volgende update

iOS 18 komt niet op alle iPhones beschikbaar. Krijgt jouw iPhone straks de update? Of wordt het toch tijd om te upgraden?

Lees verder na de advertentie.

iOS 18: deze iPhones krijgen de volgende update

iOS 17 is pas sinds 18 september beschikbaar, maar Apple werkt gewoon door aan nieuwe versies. Heb je nu iOS 17 op je iPhone staan, dan krijg je nog minstens een jaar lang updates. Welke apparaten iOS 18 krijgen, weten we pas echt zeker tijdens de WWDC in juni 2024. Maar dit zijn de iPhones die de update naar iOS 18 krijgen:

iPhone XR en iPhone XS (Max)

Apple voorziet de meeste iPhones doorgaans zo’n vijf of zes jaar van updates. De iPhone XR en iPhone XS (Max) zitten wat dat betreft op de grens. Maar aangezien de neural engine van de ingebouwde A12-chip krachtig genoeg is voor de meeste AI-functies van de huidige iOS-versies, is het waarschijnlijk dat deze iPhones de update naar iOS 18 gaan krijgen.

iOS 18 iPhones

In 2023 zijn de iPhone 8 (Plus) en iPhone X van de ondersteuningslijst verdwenen. Beide toestellen werden in 2017 gelanceerd en hebben iOS 17 dus niet meer ontvangen. Apple heeft deze modellen zes jaar lang geüpdatet – net als de iPhone 7 (Plus) daarvoor. Alleen de iPhone 6S (Plus) en de eerste iPhone SE hebben van zeven jaar lang geprofiteerd van software-updates.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu