Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 13-tip: favoriete locaties en lijstjes toevoegen in Apple Kaarten

Florence Peeters
31 juli 2019, 15:03
2 min leestijd
iOS 13-tip: favoriete locaties en lijstjes toevoegen in Apple Kaarten

Voor liefhebbers van het vastleggen van favoriete locaties was Apple Kaarten niet de gemakkelijkste navigatie-app. In iOS 13 is dat een stuk verbeterd en maak je in een handomdraai een verzameling van jouw favoriete restaurants.

Lees verder na de advertentie.

Favorieten toevoegen Apple Kaarten: zo doe je het

Alvast leuke restaurantjes of bezienswaardigheden op je vakantieadres opslaan, of een lijst vol hotspots in je woonplaats opbouwen; ideaal om dit in Kaarten te doen. Zo start je met een druk op de knop de navigatie naar één van je favoriete locaties.

Tot iOS 12 hadden zulke lijstjes en favorieten niet zo’n prominente plek in Apple Kaarten, terwijl dit bijvoorbeeld in Google Maps wel zo is. In iOS 13 kun je de standaard iOS-app gelukkig veel gemakkelijker gebruiken om je lievelingsplekken in op te slaan. Je kunt zowel veelgebruikte favoriete locaties opslaan, als hele verzamelingen van bijvoorbeeld de beste restaurants in een bepaalde stad.

favorieten toevoegen Apple Kaarten

Wil je altijd kunnen navigeren naar een bepaalde locatie, dan kun je deze het beste toevoegen aan ‘Favorieten’. Deze locaties staan direct onder de zoekbalk met een eigen icoontje, zodat ze snel terug te vinden zijn. Zo voeg je een nieuwe favoriet toe.

  1. Open Apple Kaarten;
  2. Tik onder het kopje ‘Favorieten’ op de knop ‘Voeg toe’;
  3. Zoek een adres of locatie die je wil toevoegen;
  4. Druk op ‘Gereed’.

Het is ook mogelijk om eerst een locatie op te zoeken via de zoekbalk. Vervolgens kun je helemaal naar onderen scrollen en tik je daar op ‘Zet in favorieten’. Hier kun je daarna terecht om op ‘Verwijder uit favorieten’ te selecteren als je de locatie juist uit het overzicht wil verwijderen.

Zo voeg je een verzameling van favorieten toe

Heb je een waslijst aan hotspots en andere locaties die je wil bezoeken of bewaren, dan kun je beter aan de slag met zogeheten ‘Verzamelingen’. Deze nieuwe Kaarten-functie laat je lijstjes maken en zo bijvoorbeeld je favoriete restaurants, bezienswaardigheden op vakantie en adressen van vrienden in aparte lijstjes opslaan. Hierdoor kun je veel locaties opslaan zonder een rommelige kaart te krijgen. Een verzameling aanmaken is heel gemakkelijk.

favorieten toevoegen Apple Kaarten
  1. Open Apple Kaarten;
  2. Tik onder het kopje ‘Verzamelingen’ op ‘Nieuwe verzameling’;
  3. Geef de lijst een naam en druk op ‘Maak aan’;
  4. Tik vervolgens op de verzameling en dan op ‘Voeg een plaats toe’;
  5. Voer alle locaties in die je wilt toevoegen en druk op ‘Gereed’ als je klaar bent.

Zowel je favorieten als verzamelingen zie je standaard onder de zoekbalk. Tik je op een verzameling, dan zie je meteen al deze locaties verschijnen op de kaart en kun je snel kiezen waar je naartoe wilt navigeren.

Wil je weten wat je nog meer met iOS 13 op je iPhone en iPad kan? Check dan ook onze iOS 13 preview of bekijk de video hieronder.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest

Lees meer iOS 13-tips

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu