iOS 12.1: Zo voer je een FaceTime-groepsgesprek met 32 mensen tegelijk

Vanaf iOS 12.1 kun je een FaceTime-groepsgesprek voeren op je iPhone of iPad. In deze tip lees je hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo voer je een FaceTime-groepsgesprek in iOS 12.1

Gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf iOS 12.1 is het zover: we kunnen eindelijk een FaceTime-groepsgesprek voeren. De functie zou oorspronkelijk al in de update naar iOS 12 zitten, maar is uiteindelijk pas met iOS 12.1 beschikbaar.

De functie is gemakkelijk in gebruik, maar heeft waarschijnlijk meer opties en functies dan je zou verwachten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met 32 mensen tegelijk te videobellen in een groep.

Let op: om een groepsgesprek te starten, moet iedere deelnemer iOS 12.1 of hoger draaien. Deze update is 30 oktober 2018 verschenen.

FaceTime groepsgesprek

Je kunt op twee manieren een videogesprek voor meerdere personen starten. Het gemakkelijkst is via de FaceTime-app, die standaard op iedere iPhone en iPad geïnstalleerd staat.

  1. Open de FaceTime-app;
  2. Klik op het plusje in de rechter bovenhoek van het scherm;
  3. Tik de namen van de personen in waarmee je het gesprek wil voeren;
  4. Als alle deelnemers geselecteerd staan, kun je ervoor kiezen om een groepsgesprek via audio of video te voeren.

Een andere optie is via de Berichten-app (iMessage), ook deze staat standaard op iedere iPhone en iPad.

  1. Open de Berichten-app;
  2. Selecteer een bestaand groepsgesprek of maak een nieuwe aan;
  3. Tik op de naam van het gesprek bovenin beeld zodat een nieuw menu verschijnt;
  4. Kies ‘FaceTime’ om een groepsgesprek te starten.

Ook tijdens een actief gesprek kun je andere mensen toevoegen aan een videogesprek. Dit doe je door tijdens het bellen op de drie bolletjes te tikken die op je iPhone-scherm staan. Daarna kun je personen handmatig aan het gesprek toevoegen.

iOS 12 FaceTime groepsgesprekken

Zo blijft het gesprek overzichtelijk

Om het gesprek overzichtelijk te houden (zeker als er meer dan vier mensen actief zijn) kiest FaceTime automatisch een persoon uit die groter in beeld komt dan de rest. Dit hangt af van of de persoon aan het praten is of niet. Hierdoor kun je altijd de persoon die aan het bellen is goed zien.

Door wat grafische effecten toe te voegen, maak je een FaceTime-gesprek net een beetje leuker. Terwijl het gesprek aan de gang is, kun je onderin beeld op het ster-icoontje tikken. Hierdoor verschijnt er een speciaal menu in beeld, waarin je filters, stickers, vormen, tekst en Animoji kunt kiezen.

Vooral Animoji zijn een leuke toevoeging, omdat deze figuurtjes op je gezicht geplakt worden en deze vervolgens jouw gezichtsuitdrukkingen nadoen. Animoji zijn beschikbaar op de iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Lees ook: Gids: Alles wat je moet weten over Animoji en Memoji in iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.