Bestanden downloaden in Safari op iOS 13 en iPadOS 13: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
8 juli 2019, 14:53
2 min leestijd
Bestanden downloaden in Safari op iOS 13 en iPadOS 13: zo doe je dat

Een kleine, maar handige toevoeging aan iOS 13 en iPadOS 13 is dat je met Safari bestanden kunt downloaden. Zo werkt de Safari-downloadmanager op iPhone en iPad.

Bestanden downloaden in Safari op iOS 13 en iPadOS 13

Safari krijgt er in iOS 13 en iPadOS 13 een nieuwe functie bij. Voortaan kun je bestanden downloaden in plaats van alleen bekijken. Standaard worden deze bestanden opgeslagen in iCloud, maar deze locatie kun je aanpassen. Zo werkt downloaden in Safari op iOS 13 en iPadOS 13:

  1. Tik op je iPhone of iPad op een linkje naar een downloadbaar bestand, zoals een document of ticket;
  2. Selecteer ‘Download’ om het bestand binnen te halen. Liedjes en video’s kun je ook eerst bekijken in plaats van direct downloaden;
  3. Tik op het pijltje naar beneden in de rechterbovenhoek om de download terug te vinden.

Standaard wordt het bestand in je iCloud opgeslagen. Deze map is natuurlijk naar wens aan te passen. Open hiervoor de Instellingen-app op je iPhone of iPad, scrol naar beneden en kies Safari. Tik op de nieuw toegevoegde optie ‘Downloads’ onder het kopje ‘Algemeen’. Hier kun je een andere opslag kiezen zoals een Dropbox-account. Tik op ‘Anders’ om handmatig een map op je Apple-apparaat uit te kiezen.

Safari-downloads automatisch verwijderen

De nieuwe downloadmanager is lekker overzichtelijk, maar niet wanneer er tientallen bestanden in staan. Het is daarom mogelijk om downloads automatisch te verwijderen. Tik hiervoor op de onderste knop: ‘Verwijder onderdelen uit downloadlijst’. Vervolgens kun je aangeven of downloads na een dag, nadat het downloaden is geslaagd of op een ander zelfgekozen moment verwijderd moeten worden.

Over iOS 13

Op moment van schrijven is de iOS 13-bèta van start gegaan. Hierdoor kun je als eerste aan de slag met de donkere modus, nieuwe Siri Shortcuts en meer. Check ons artikel met iOS 13 bèta-tips om je gegevens veilig over te zetten. Als het misgaat kun je altijd nog downgraden naar iOS 12.

Spotlights: iCloud, Safari
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's