FaceTime instellen, uitschakelen of beperken: zo doe je dat
Gijs Ettes

FaceTime is de applicatie van Apple om met andere iPhone-, iPad- of Mac-gebruikers te (video)bellen. In deze tip lees je hoe FaceTime instellen in zijn werk gaat en hoe je de functie uitschakelt of beperkt.

FaceTime instellen

FaceTime is een handige applicatie om in contact te blijven met familie, vrienden of kennissen dankzij de mogelijkheid om video- of audiogesprekken te voeren. Dat kan zowel via je mobiele dataverbinding (3G/4G) als wifi. In dat laatste geval is de kwaliteit doorgaans het beste en kun je gratis van FaceTime gebruikmaken.

facetime instellen

FaceTime wordt automatisch ingeschakeld als je een nieuwe iPhone of iPad instelt. Je kunt de functie echter ook handmatig activeren door naar ‘Instellingen > FaceTime’ te gaan en de schakelaar op groen te zetten. Vervolgens kun je de FaceTime-app openen om een video- of audiogesprek te voeren. Je kunt contacten zoeken door hun naam, mailadres of telefoonnummer in te voeren.

FaceTime is ook als applicatie in OS X te vinden. Via Launchpad of door de Finder te starten en naar ‘Programma’s > FaceTime’ te gaan, kun je de app starten. Bij videogesprekken wordt gebruikgemaakt van de frontcamera van je iDevice of Mac(Book).

FaceTime uitschakelen

facetime instellenHeb je geen behoefte aan de (video)belfunctie, dan kun je ook FaceTime uitschakelen. Dit doe je door in iOS naar ‘Instellingen > FaceTime’ te gaan en op het schakelaartje te drukken. In OS X start je FaceTime en druk je rechtsboven op ‘FaceTime > Voorkeuren’. Haal vervolgens het vinkje bij ‘Schakel deze account in’ weg. Je kunt hier ook zaken met betrekking tot je bereikbaarheid (mailadressen of telefoonnummer), locatie en de beltoon instellen.

FaceTime beperken

Tot slot kun je de toegang tot FaceTime beperken. Dat is handig als je de functie wel ingeschakeld wilt houden, maar wilt voorkomen dat bijvoorbeeld je kinderen er toegang tot hebben. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Beperkingen’ en druk op ‘Schakel beperkingen in’.

Vervolgens kun je een beperkingencode (vier cijfers) invoeren en de schakelaar achter FaceTime uitzetten. Op dezelfde manier kun je ook andere apps beperken, zodat ze niet meer zichtbaar zijn op het homescreen, via Spotlight en (in het geval van FaceTime op iPhone) in de Telefoon-app.

facetime uitschakelen

Het laatste nieuws over FaceTime

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.