Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Gids: Alles wat je moet weten over Animoji en Memoji in iOS 12

Lars Paijmans
5 oktober 2018, 15:05
3 min leestijd
Gids: Alles wat je moet weten over Animoji en Memoji in iOS 12

Vanaf iOS 12 krijgen Animoji een prominentere rol op de iPhone. In deze gids lees je alles over hoe je Animoji gebruikt, hoe je jezelf verandert in een Memoji en in welke apps je de vrolijke figuurtjes kunt gebruiken.

Na de hype van Animoji Karaoke in iOS 11 viel het te verwachten: met de komst van iOS 12 zijn de bewegende emoji nog prominenter aanwezig op je iPhone. De update voegt Animoji toe aan FaceTime en geeft iMessage nieuwe mogelijkheden om ze te gebruiken. In deze gids nemen we alle functies met je door.

Lees verder na de advertentie.

Animoji

Animoji: Wat zijn het en hoe gebruik je ze?

Tegelijk met Face ID en de iPhone X introduceerde Apple in 2017 Animoji: grote 3D-versies van emoji die jouw gezichtsuitdrukking nadoen. Door je gezicht via de Face ID-camera in te scannen, kan een Animoji op je iPhone-scherm tal van uitdrukkingen overnemen, zodat hij fronst als jij fronst of glimlacht als jij lacht.

Bij het gebruiken van Animoji is Face ID onmisbaar, wat betekent dat je minimaal een iPhone X nodig hebt om de functie te gebruiken. Op oudere iPhones kun je wel Animoji van anderen ontvangen, maar niet zelf maken.

Animoji iOS 12

Animoji zijn een vast onderdeel van de Berichten-app die standaard op iedere iPhone en iPad staat. Vanaf iOS 12 voegt introduceert Apple ze ook in FaceTime, zodat je kunt videobellen terwijl een Animoji je gezicht bedekt. Al snel bleken Animoji een populaire manier te zijn om nummers te playbacken: de hype rondom ‘Animoji Karaoke’ was geboren.

Zo maak je een Memoji: een Animoji van jezelf

Nieuw met iOS 12 zijn Memoji, zelfgemaakte Animoji die een evenbeeld van jezelf zijn. Een Memoji maken is heel gemakkelijk, zolang je iPhone maar draait op iOS 12 of hoger en het toestel is uitgerust met een Face ID-camera.

  1. Open de Berichten-app;
  2. Kies een chatgesprek;
  3. Tik op het Animoji-icoon boven het toetsenbord;
  4. Veeg naar rechts en tik op het plusje met ‘New Memoji’;
  5. Volg de stappen op het scherm om een Memoji te maken.

In het scherm dat na het doorlopen van bovenstaande stappen verschijnt, stel je stap voor stap je eigen Memoji samen. Zo kies je een huidskleur, kapsel, ogen, bril en meer. Ben je tevreden met het resultaat? Tik dan op ‘Gereed’ om je Memoji toe te voegen aan het Animoji-scherm van iMessage en FaceTime.

Animoji

Animoji gebruiken in andere apps

De vrolijke Animoji-figuurtjes zijn natuurlijk het leukst om met anderen te delen. De kans is echter groot dat je apps als WhatsApp vaker gebruikt dan iMessage om met je vrienden te praten. Vooralsnog zijn Animoji exclusief voor Apples eigen apps beschikbaar, maar je kunt ze gelukkig ook gemakkelijk zelf deelbaar maken.

Zo kun je een iMessage naar jezelf sturen en vervolgens een screenshot van je scherm maken. Snijd de afbeelding bij zodat alleen de Animoji nog in beeld is, en je kunt het plaatje direct toevoegen aan je Filmrol. Vervolgens is het gemakkelijk om de afbeelding in iedere sociale app te delen. Ook kun je een Animoji-video gemakkelijk overzetten naar een gif dankzij de app Workflow. In onderstaande tip leggen we uit hoe je dit doet.

Lees ook: Animoji omzetten naar gifs met Workflow: zo doe je dat

Animoji Facetime

Animoji en Memoji in FaceTime gebruiken, zo doe je dat

Apple voegt vanaf iOS 12 Animoji toe aan FaceTime, de videobeldienst van het bedrijf. Een leuke toevoeging, want hierdoor kun jij jezelf tijdens het bellen veranderen in een Memoji van jezelf, of één van de vele andere beschikbare figuurtjes.

Zodra je iemand via FaceTime voor een videogesprek belt, verschijnt hetzelfde ster-icoontje in de linker onderhoek van het scherm. Hierdoor verschijnt er een menu in beeld waarmee je een Animoji kunt kiezen. Maak je keuze door erop te tikken en je hoofd verandert live in dat van het figuurtje dat je zojuist hebt gekozen. Tijdens het praten doet het virtuele hoofd precies jouw bewegingen na.

Lees meer over iOS 12

Categorie: iOS 12
Thema's: FaceTime, iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's