How-to: gratis videobellen met je iPhone of iPad

Redactie
1 juni 2014, 18:31
2 min leestijd
How-to: gratis videobellen met je iPhone of iPad

Facetime is de standaard-applicatie van Apple om met andere iPhone-gebruikers te videobellen. Gebruik van de app kost je niets, maar vereist wel dat je beschikt over een Apple ID en een werkende 3G-, 4G- of wifi-verbinding.

Lees verder na de advertentie.

Facetime op de iPhone instellen

Facetime iPhone

Je start een Facetime-conversatie door in je contactenoverzicht een contact te kiezen waarvan je weet dat hij of zij ook een iPhone, iPad, iPad Mini of Mac bezit. Onderaan in het overzicht met contactgegevens tik je vervolgens op de knop ‘Facetime’.

Je kunt zelf instellen op welke manier mensen je via deze weg kunnen bereiken. Ga daarvoor naar ‘instellingen > Facetime’. In principe staat hier je mobiele nummer ingevuld, maar je kunt er ook e-mailadressen toevoegen. Een connectie met iemand maken is vervolgens zo gepiept!

Gratis videobellen via 3G, 4G en wifi

Vanaf de introductie van iOS 6 is het mogelijk om Facetime via je mobiele internet te gebruiken. We raden echter aan dit alleen te doen als het echt niet anders gaat, want videobellen kost erg veel data en kan ervoor zorgen dat je veel sneller door je internetbundel heen bent. Daarnaast is er een kwaliteitsverschil als je Facetime-gesprekken via 3G voert, ten opzichte van het snellere 4G en wifi. Het beeld is minder scherp en geluiden klinken minder duidelijk.

Let ook goed op als je via wifi naar iemand belt die op dat moment niet in de buurt van wifi is: om de ander niet op kosten te jagen, kun je in dat geval nog steeds het beste even gewoon bellen. Lees ook onze iPhone startersgids met vele handige tips voor beginnende iPhone gebruikers. In de video hieronder zie je Facetime in actie.

http://youtu.be/yatSAEqNL7k

Het laatste Facetime iPhone nieuws

Meer over deze app om te videobellen lees je op de Facetime-pagina. Hieronder vind je het laatste nieuws op een rijtje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu