Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Bellen met je Mac(Book): zo doe je dat

Dilara Isik
13 juli 2020, 13:01
3 min leestijd
Bellen met je Mac(Book): zo doe je dat

Even vlug wat kortsluiten, maar ligt je telefoon niet binnen handbereik? Dan kun je gelukkig ook gewoon bellen via je Mac. Dat gaat zo.

Lees verder na de advertentie.

Handleiding: Bellen via Mac

Een van de grote voordelen van Apple is dat alles naadloos werkt. Je iPhone, iPad, Apple Watch en Mac(Book) zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Die souplesse zit ‘m in kleine details, bijvoorbeeld wanneer je wil bellen via je Mac. Je hoeft hiervoor namelijk waarschijnlijk helemaal niets voor in te stellen.

Bellen via een Mac doe je zo:

  1. Klik met je muis op het vak waarin een telefoonnummer staat;
  2. Kies afhankelijk van de app die je gebruikt ‘Bel [telefoonnummer] via iPhone’, ‘Bel’ of kies simpelweg de telefoonknop;
  3. Je kunt bellen.
Bellen via Mac

Je kunt vanuit de meest gangbare apps op je Mac bellen, waaronder Agenda, Contacten, Herinneringen, Kaarten, Mail en Safari. Ook vanuit Spotlight kun je met een paar drukken op de knop telefoneren. Uiteraard kun je ook de FaceTime-app openen, het telefoonnummer intoetsen dat je probeert te bereiken en vervolgens op ‘Audio’ klikken om iemand te bereiken.

Naast bellen via je Mac, kun je natuurlijk ook gebeld worden op je computer. Zodra iemand je probeert te bereiken merk je dat aan de melding die op de computer verschijnt. Op dat moment kun je de oproep beantwoorden, de beller direct naar je voicemail sturen en haar/hem een bericht in laten spreken of direct een berichtje terugsturen.

Werkt het niet?

Werkt bovenstaand stappenplan niet? Controleer dan eerst altijd of je op beide apparaten, dus de Mac(Book) en iPhone, bent ingelogd op hetzelfde Apple ID. Ook is het belangrijk dat je op hetzelfde wifi-netwerk zit, en dat de optie om via andere apparaten te bellen aanstaat. Hiervoor ga je op je iPhone naar het instellingenmenu, ‘Telefoon’ en tik op ‘Bel via andere apparaten’. Verschuif vervolgens de schakelaar.

Zorg er tot slot voor dat FaceTime op zowel de Mac(Book) als iPhone ingeschakeld is. Op de Mac controleer je dit door in FaceTime naar het ‘Voorkeuren’-tabblad en vervolgens ‘Instellingen’ te gaan. Op een iPhone ga je in de Instellingen-app naar ‘Telefoon’, ‘Bel via andere apparaten’ en schakel je de functie in.

Bellen via MacBook tijdelijk of definitief uitschakelen

Ben je aan het werk en word je gek van de telefoontjes die op je scherm voorbij komen? Dan kun je bellen via je Macbook ook tijdelijk of permanent uitschakelen.

Oproepmeldingen op je MacBook tijdelijk uitschakelen

  1. Klik op het lijst-icoon helemaal rechtsboven in je menu balk;
  2. Er verschijnt nu een Scroll omhoog in het tabblad ‘Berichtgeving’;
  3. Zet de schakelaar aan achter ‘Niet Storen’.

Alle meldingen worden nu gepauzeerd. Je kan dit ook voor een bepaalde periode doen, bijvoorbeeld terwijl je in een meeting zit. Dat stel je in via ‘Berichtgeving’ in je Systeemvoorkeuren.

Oproepmeldingen via MacBook definitief uitschakelen

  1. Open de Facetime-app op je Mac
  2. Klik in de menubalk op FaceTime en vervolgens op ‘Voorkeuren…’
  3. In het midden van het venster staat ‘Bellen vanaf iPhone’;
  4. Zet het vinkje uit.

Heb je je Mac even niet in de buurt, dan kan je de functie ook vanaf je iPhone uitschakelen. Ga hiervoor naar Telefoon in je Instellingen-app en zet de schakelaar uit achter ‘Bel via andere apparaten’. Wil je helemaal niet gestoord worden, dan kan je ook al je meldingen pauzeren. Dat doe je door je MacBook-meldingen te beheren.

Bellen met Apple

Naast audiobellen zijn er tegenwoordig ook legio mogelijkheden om elkaar met beeld te bellen. Voor een overzicht van alle opties check je onze videobel-gids. Hierin leggen we uit hoe je onder meer kunt videobellen met je iPhone. Liever kijken? Check dan onderstaande video.

De 3 beste videobel-apps voor groepsgesprekken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu