Alles wat je moet weten over de nieuwe iPads (iPhone-nieuws #19)

Sven Lamers
11 mei 2024, 16:12
4 min leestijd
Alles wat je moet weten over de nieuwe iPads (iPhone-nieuws #19)

Deze week stond in het teken van de nieuwe iPad Pro en Air. Daarnaast was er echter nog meer belangrijk Apple- en iPhone-nieuws deze week!

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2024 onthuld: Apple’s beste tablet is nu nog beter (én dunner)

iPad Pro 2024

Apple heeft de iPad Pro 2024 onthuld! De tablet beschikt voor het eerst over een oled-scherm en heeft een nóg dunner design. Daarnaast heeft de nieuwe Pro ook een primeur te pakken, want hij is het eerste Apple-product met een M4-chip. Wij vertellen je alles over de nieuwe tablet en zijn hardware.

Zo goed is de iPad Pro

Nieuwe iPad Air aangekondigd: groot, groter, grootst

iPad Air 2024

Naast de iPad Pro presenteerde Apple ook nog een iPad Air. Of sterker nog, het waren er meteen twee, want de iPad Air is er nu in twee formaten: 11 inch en 13 inch.

Daarnaast zijn er echter nog veel meer veranderingen, die misschien nog wel groter zijn dan het grotere formaat. We vertellen je wat de nieuwe functies zijn en voor wie de iPad Air bedoeld is.

Dit maakt de iPad Air beter dan zijn voorganger

Apple Pencil Pro: heeft écht handige functies en een groot nadeel

Apple Pencil Pro

Het is eindelijk zover: Apple heeft deze week de nieuwe Apple Pencil aangekondigd. De Apple Pencil Pro is de opvolger van de Apple Pencil 2 (of Apple Pencil tweede generatie) en heeft een aantal nieuwe functies gekregen die toch écht wel handig zijn. We praten je bij waarom die de moeite waard is.

Hierom wil je een Pencil Pro

Deze WhatsApp-functie maakt stalkers blij (en zo zet je het uit)

whatsapp overzichtelijker

De website WABetaInfo heeft ontdekt dat WhatsApp er weer een nieuwe functie bij krijgt. Deze nieuwe functie maakt stalkers in ieder geval blij, want je kunt hiermee nog beter zien wie er recent online is geweest op WhatsApp.

De functie zat al in een bètaversie voor Android-smartphones, maar is nu ook opgedoken in de bèta voor iPhones. Meestal komen de functies van de bèta uiteindelijk ook in de officiële release terecht.

Zo zet je de functie uit

iPhone 16 krijgt een vernieuwde MagSafe – dit gaat er veranderen

Vernieuwde MagSafe

De Franse website ShopSystem is in het bezit gekomen van mallen van de gehele iPhone 16-serie. Daarop is een vernieuwde MagSafe-oplaadring te zien. Deze is een stukje dunner geworden, waardoor hij een kleinere buitendiameter heeft.

Maar wat betekent dat voor de compatibiliteit met alle bestaande opladers? We praten je even bij.

Blijft je oplader compatibel?

Eurovisie Songfestival 2024: zo kijk je gratis (én deze apps zijn onmisbaar)

eurovisie 2024

Op 11 mei om 21 uur vindt de finale van het Eurovisie Songfestival plaats. Onze Joost Klein maakt grote kans om heel wat douze points te krijgen. Wil je de avond helemaal volgen maar heb je geen televisie in de buurt? Zo kijk je gratis en deze apps onmisbaar.

Europapa, Europapa

iPhone-opslag vol? Ga geen foto’s deleten, maar check eerst dit!

iphone opslag vol

De opslag van je iPhone is vol? Vervelend! Het eerste dat misschien in je opkomt is om foto’s te gaan verwijderen. Maar vaak heeft dat weinig nut. Een foto neemt niet zo heel veel ruimte in beslag en je moet er dan een behoorlijk aantal verwijderen om voldoende ruimte vrij te maken voor bijvoorbeeld de volgende iOS-update. Wij hebben een beter advies.

Zo maak je ruimte vrij

iOS 17.5 RC is uit – dit is wanneer de update naar je iPhone komt

iOS 17.5 bèta 3

De Release Candidate (RC) van iOS 17.5 is verschenen, dat de laatste testversie is vóór de officiële release. Na het verschijnen van de RC duurt het doorgaans minder dan een week voordat de finale versie komt.

We hoeven dus niet lang meer te wachten op de definitieve update, want de kans is groot dat je iOS 17.5 volgende week al kun installeren op je iPhone. Maar wanneer precies dan?

Dit is wanneer iOS 17.5 uitkomt

HBO Max wordt vernieuwd: zo gaat jouw abonnement veranderen

HBO Max Apple TV

Binnenkort gaat HBO Max veranderen, want in de Verenigde Staten wordt de streamingdienst samengevoegd met Discovery Plus. Dat heeft verschillende gevolgen, zo wordt het aanbod volgens HBO Max flink uitgebreid.

Je houdt bij het vernieuwde HBO Max natuurlijk toegang tot titels van de dienst zelf en films van Warner Bros. Daar komen binnenkort nog veel meer series én wedstrijden bij.

En wat betekent dit voor de prijs?

Meer iPhone-nieuws

Bronnen afbeeldingen: apple, Apple, unsplash, 9to5mac, 9to5mad
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu