Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 16 krijgt een vernieuwde MagSafe – dit gaat er veranderen

Maurice Snijders
6 mei 2024, 9:24
2 min leestijd
iPhone 16 krijgt een vernieuwde MagSafe – dit gaat er veranderen

Nieuwe gelekte afbeeldingen laten een vernieuwde MagSafe zien op de iPhone 16-serie. Dit gaat er veranderen!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 krijgt een vernieuwde MagSafe

De Franse website ShopSystem is in het bezit gekomen van mallen van de gehele iPhone 16-serie. Daarop is een vernieuwde MagSafe oplaadring te zien. De mallen laten daarnaast ook de veranderingen in de camera-indeling zien die we al langer verwachten.

MagSafe werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone 12 en maakte draadloos opladen meteen een stuk gemakkelijker en betrouwbaarder. Tegenwoordig gebruiken veel mensen de functie MagSafe niet alleen om hun iPhone op te laden, maar ook om hem magnetisch aan een houder te bevestigen.

Het systeem werkt met een ring van magneten en spoelen. Als de iPhone 16-mallen die de Franse site in handen heeft gekregen echt zijn, dan lijkt Apple er met de vernieuwde MagSafe in geslaagd te zijn om de dikte van die ring te verminderen. Op de afbeelding hieronder zie je een vergelijking tussen de mallen van de iPhone 15 Pro en iPhone 16 Pro:

vernieuwde magsafe

Compatibiliteit iPhone 16

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de ring van de vernieuwde MagSafe een stukje dunner is geworden, waardoor hij een kleinere buitendiameter heeft. ShopSystem suggereert dat dit mogelijk zou kunnen betekenen dat accessoirefabrikanten hun laders moeten aanpassen, maar dit is niet erg waarschijnlijk. De iPhone 16 line-up met vernieuwde MagSafe zal ongetwijfeld compatibel blijven met alle bestaande MagSafe en Qi2 laders.

Naast de vernieuwde MagSafe laten de mallen ook de verticale camera-indeling zien die we verwachten voor de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus. Dit zal zeer waarschijnlijk ruimtelijke video-opnamemogelijkheden (Spatial Video) naar de hele line-up brengen. Dit videomateriaal is geschikt voor de Apple Vision Pro.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu