Apple Watch X

Yannick Chalkiopoulos
Yannick Chalkiopoulos Gepubliceerd: 2 mei 2024,
bijgewerkt: 19 juni 2024

Apple viert binnenkort een jubileum, want de tiende generatie van de Apple Watch verschijnt dit jaar. Dit weten we al over de Apple Watch X!

Sim only abonnement nu extra voordelig!

20GB
onbeperkt bellen
 • Extra voordeel als je jonger dan 28 jaar bent
 • Extra voordeel als je thuis Ziggo hebt
 • Gratis 5G internet

Let op: alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten. Hoewel we geprobeerd hebben om alleen betrouwbare geruchten te verzamelen, kunnen we niet 100 procent garanderen dat Apple deze vernieuwingen ook gaat doorvoeren in de volgende Apple Watch.

Apple Watch X (41 mm)

Apple Watch X (41 mm)

 • Scherm van 41 mm
 • S10-chip
 • Vernieuwd design
 • Langere accuduur
 • Nieuwe gezondheidsfuncties
 • Verwacht: september 2024
Apple Watch X (45 mm)

Apple Watch X (45 mm)

 • Scherm van 45 mm
 • S10-chip
 • Vernieuwd design
 • Langere accuduur
 • Nieuwe gezondheidsfuncties
 • Verwacht: september 2024

Apple Watch X komt eraan

Apple viert dit jaar een jubileum, want het is precies tien jaar geleden dat de eerste generatie van de Apple Watch werd onthuld. Dat betekent dat het in 2024 de beurt is aan de Apple Watch Series 10, door verschillende insiders ook wel de Apple Watch X genoemd. De smartwatch krijgt naar verluidt een vernieuwd design, vergelijkbaar met de grote veranderingen die Apple bij de iPhone X doorvoerde. Wij zetten de verwachtingen voor je onder elkaar!

Lees verder na de advertentie.

watchOS update

Nieuw design voor de Apple Watch X

Apple’s volgende smartwatch krijgt van buiten een grote update. De Apple Watch X krijgt een veel dunner ontwerp en een nieuwe aansluiting voor de horlogebandjes. Deze aansluiting is straks magnetisch, Apple neemt dan afscheid van het huidige schuifsysteem. Zo komt er meer ruimte vrij in de behuizing van de Apple Watch, bijvoorbeeld voor een grotere batterij.

Je hoeft de volgende Apple Watch dus veel minder snel aan de lader te leggen. Andere geruchten voorspellen dat de actieknop ook naar de reguliere Apple Watch komt, maar dat is nog onduidelijk. Wel lijkt het zo goed als zeker dat de randen van de smartwatch nog dunner worden, net als de Apple Watch zelf. Zo krijgt het horloge voor het eerst in jaren een écht nieuw ontwerp.

apple watch wijzerplaten

Nieuwe horlogebandjes

Helaas heeft het nieuwe ontwerp ook nadelen. Door de nieuwe aansluiting werken de oude horlogebandjes niet meer, alleen nieuwe magnetische bandjes kunnen aangesloten worden op de Apple Watch X. Bij het nieuwe design klik je de horlogebandjes op de zijkant van de smartwatch. Sterke magneten moeten er dan voor zorgen dat de bandjes stevig op hun plek blijven zitten.

Dit is een compleet ander systeem dan we nu in de Apple Watch zien. Bij de huidige modellen maakt Apple gebruik van een schuifsysteem, waarbij je de horlogebandjes in de behuizing van het horloge schuift. Bij de Apple Watch X heb je deze mogelijkheid niet meer. Dat betekent dat oude bandjes niet meer geschikt zijn en wel een nieuw horlogebandje moet kopen.

Apple Watch bandjes

Apple Watch X krijgt nieuwe gezondheidsfuncties

Volgens geruchten krijgt de Apple Watch X twee nieuwe gezondheidsfuncties. Eén daarvan is een bloeddrukmeter. Hiermee wordt het mogelijk om je eigen bloeddruk te meten, zonder daarvoor een extern apparaat te gebruiken. Je Apple Watch geeft je bovendien een melding als je bloeddruk afwijkt, zodat je op tijd naar de dokter kunt gaan.

Daarnaast krijgt de Apple Watch een gezondheidsfunctie waarmee slaapapneu wordt ontdekt. Dit is een aandoening waarbij je ademhaling hapert of stopt als je aan het slapen bent. De Apple Watch X registreert je ademhaling en geeft een waarschuwing bij onregelmatigheden in je slaap. Zo worden mensen eerder gewaarschuwd bij slaapapneu, zeker omdat milde klachten vaak niet opgemerkt worden.

Bloeddrukmeter Apple Watch

S10-chip

De Apple Watch X wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van de S10-chip. Er is nog weinig bekend over de processor. Apple heeft de chips in de smartwatch de afgelopen jaren slechts kleine updates gegeven. Sinds de S6-chip is er vrijwel niks veranderd in de processor. Het is daarom nog maar de vraag of we dit jaar een grote update in de chip gaan zien, of weer een afgeleide van de S6-chip krijgen.

De kans bestaat dat Apple het jubileum van de Apple Watch aangrijpt om grote veranderingen door te voeren bij de processor. We kunnen in ieder geval een energiezuinigere chip verwachten, waardoor de batterij langer meegaat. Door de nieuwe bandjes is er bovendien meer ruimte voor een grotere accu. Het is daarom de verwachting dat vooral de batterijduur een grotere verbetering is bij de Apple Watch X.

Releasedatum

De lancering van de Apple Watch X laat voorlopig nog op zich wachten. Doorgaans vindt de presentatie van de reeks nieuwe iPhones en nieuwe Apple Watch plaats in de tweede week van september. Dat gebeurt dan op een maandag of dinsdag. Als we (heel) ver vooruitkijken zou dat dus maandag 9 en dinsdag 10 september 2024 zijn. Dan verschijnen ook de Apple Watch SE 2024 en de Apple Watch Ultra 3.

Dit duurt natuurlijk nog heel lang, waardoor het goed mogelijk is dat de release iets eerder of iets later plaatsvindt. Bovendien gaan er verschillende geruchten rond over een mogelijke release in september 2025. In dat geval zou Apple nog een jaar wachten met de Apple Watch X. Zeker door de naam lijkt dit onwaarschijnlijk, want de eerste Apple Watch verscheen in 2014. Een release in 2024 is daarom veel aannemelijker.

Wil je meer weten over de volgende Apple Watch? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Watch X

Heb jij dit Apple product en wil je jouw ervaring delen? Laat hier je review achter en geef aan wat je goed en minder goed vindt. Handig voor bezoeker die nog twijfelen en ervaringen van mede Apple-fans willen lezen.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu