Apple Pencil Pro: heeft écht handige functies en een groot nadeel

Piet-Jan Lentjes
7 mei 2024, 16:33
2 min leestijd
Breaking
Apple Pencil Pro: heeft écht handige functies en een groot nadeel

Apple heeft de Pencil Pro uitgebracht en de pen heeft nieuwe functies die écht handig zijn met één nadeel! Hier lees je alle vernieuwingen!

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil Pro: nieuwe functies die toch wel écht handig zijn

Het is eindelijk zover: Apple heeft tijdens het ‘Let Loose’-event op 7 mei de nieuwe Apple Pencil aangekondigd. De Apple Pencil Pro is de opvolger van de Apple Pencil 2 (of Apple Pencil tweede generatie) en heeft een aantal nieuwe functies gekregen die toch écht wel handig zijn.

Apple Pencil Pro

Knijpen en draaien

De Apple Pencil Pro heeft een nieuwe ‘knijp’-functie. Daarbij zit nu ook haptic feedback, je voelt dus ook een trilling wanneer je de pen indrukt. Je krijgt dan een nieuw palet te zien op het scherm van de iPad, zodat je even snel van tool, lijndikte of kleur kunt wisselen.

Apple had nog meer verrassingen in petto, want er zat nog een nieuwe functie in, genaamd ‘barrel roll’. Dit is onder andere handig bij het tekenen. Dan kun je de Pencil draaien en daarmee pas je de stand van je pen of kwast aan – net alsof je met een echte pen of marker op papier werkt.

Apple Pencil Pro

Een andere functie die de Apple Pencil Pro erbij heeft gekregen is ondersteuning voor Zoek mijn. Handig als je net te vaak je Pencil kwijt bent, want je kunt hem hiermee eenvoudig terugvinden. Pairen, opladen en opbergen gaat nog steeds als vanouds: je klikt de Apple Pencil Pro magnetisch vast aan de lange kant van de iPad.

… maar met een nadeel

Er kleeft wel een nadeel aan deze nieuwe Apple Pencil Pro, want hij werkt alleen op de iPad Pro 2024 (11 inch, 13 inch) en de iPad Air 2024 (11 inch, 13 inch). Je kunt de Apple Pencil Pro dus niet gebruiken op de oude iPads.

Apple Pencil 3 kopen

De Apple Pencil Pro kost 149 euro. Apple zei tijdens het event dat de pre-orders vandaag beginnen en dat de Apple Pencil Pro er dan volgende woensdag is. Maar het is bij nieuwe Apple-producten altijd belangrijk om er op tijd bij te zijn.

Daarom hebben we hieronder de pre-order pagina’s van de Apple Pencil Pro bij verschillende aanbieders al voor je onder elkaar gezet. Dan weet je zeker dat je er als eerste bij bent!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: Apple, Apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu