iOS 17.5 RC is uit – dit is wanneer de update naar je iPhone komt

Yannick Chalkiopoulos
8 mei 2024, 14:30
2 min leestijd
iOS 17.5 RC is uit – dit is wanneer de update naar je iPhone komt

Apple heeft de Release Candidate van iOS 17.5 uitgebracht! Dat betekent dat de definitieve versie van iOS 17.5 binnenkort naar je iPhone komt. Dit is wanneer je kunt updaten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.5 Release Candidate beschikbaar

De Release Candidate (RC) van iOS 17.5 is verschenen, dat de laatste testversie is voor de officiële release. Na het verschijnen van de RC duurt het doorgaans minder dan een week voordat de echte versie komt. We hoeven dus niet lang meer te wachten op de definitieve update, want de kans is groot dat je iOS 17.5 volgende week al kun installeren op je iPhone.

Lees ook: Jouw iPhone verandert compleet: dit gooit Apple in iOS overhoop

Het was al duidelijk dat iOS 17.5 geen grote update wordt. Wel krijg je als gebruiker meer vrijheid bij het installeren van apps. Sinds iOS 17.4 zijn ook app stores van derden toegestaan, maar in de nieuwste iOS-versie heb je helemaal geen webwinkel meer nodig. In plaats daarvan kun je applicaties ook via een internetbrowser downloaden op je iPhone. Dit verandert er allemaal in de RC van iOS 17.5.

ios 17.5

Nieuwe functies van iOS 17.5

Vanaf iOS 17.5 heb je geen webwinkel meer nodig voor het downloaden van applicaties. Daarvoor gelden wel speciale regels, waarmee Apple de veiligheid van gebruikers probeert te garanderen. Zo moeten ontwikkelaars akkoord gaan met het reglement van Apple en moet de website waarop de app wordt aangeboden geregistreerd staan bij Apple’s programma voor de App Store.

Daarnaast voegt Apple een nieuwe functie toe aan de iPhone in iOS 17.5. De nieuwe ‘Repair State‘ is – zoals de naam al doet vermoeden – ontwikkeld voor situaties waarin je iPhone gerepareerd moet worden. Bij bepaalde reparaties moet je smartphone opgestuurd worden naar Apple. Waar je nu nog je locatie uit moet schakelen voor het opsturen van je iPhone, is dat vanaf iOS 17.5 niet meer het geval. In plaats daarvan activeer je simpelweg de nieuwe Repair State.

ios 17.5 repair state

Dit is wanneer je kunt updaten

Andere veranderingen die in iOS 17.5 worden verwacht zijn een designwijziging voor de Podcasts-widget en een nieuwe anti-stalking feature in ‘Zoek mijn’. Lang hoeven we in ieder geval niet meer te wachten op de definitieve update. De Release Candidate verschijnt doorgaans een week voor de officiële release, waardoor we iOS 17.5 volgende week kunnen verwachten. Apple brengt de nieuwe update waarschijnlijk aan het begin van de week uit.

Lees ook: Eerste Apple-event van 2024: deze producten zijn aangekondigd

Houd je iPhone daarom goed in de gaten, want iOS 17.5 is vermoedelijk maandag 13 mei of dinsdag 14 mei te installeren. Nieuwe updates verschijnen doorgaans in de avond, rond 19.00 uur Nederlandse tijd. Voor de iPad en Apple Watch verschijnen gelijktijdig updates, namelijk iPadOS 17.5 en watchOS 10.5. Nog even geduld dus, want er komen binnenkort weer nieuwe software-versies aan voor je Apple-apparaten!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu