Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Deze WhatsApp-functie maakt stalkers blij (en zo zet je het uit)

Piet-Jan Lentjes
3 mei 2024, 14:01
2 min leestijd
Deze WhatsApp-functie maakt stalkers blij (en zo zet je het uit)

WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie waarmee stalkers weer in hun handen kunnen wrijven. Gelukkig kun je deze functie straks ook uitzetten. Wij vertellen alvast hoe je dat doet!

Lees verder na de advertentie.

Deze WhatsApp-functie maakt stalkers blij (en zo zet je het uit)

De website WABetaInfo heeft ontdekt dat WhatsApp er weer een nieuwe functie bij krijgt. Deze nieuwe functie maakt stalkers in ieder geval blij, want je kunt hiermee nog beter zien wie er recent online is geweest op WhatsApp.

De functie zat al in een bètaversie voor Android-smartphones, maar is nu ook opgedoken in de bèta voor iPhones. Meestal komen de functies van de bèta uiteindelijk ook in de officiële release terecht.

whatsapp recent online beta

De nieuwe functie laat een lijstje zien met WhatsApp-contacten die recent online geweest zijn. Je krijgt dit lijstje dan te zien wanneer je een nieuw chat-gesprek begint. WABetaInfo zegt wel dat het lijstje niet laat zien wie er op dat exacte moment online is, maar meer als indicatie moet worden gezien of iemand vaak actief is op WhatsApp.

Recent online uitzetten in WhatsApp

In WhatsApp kun je al langer zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Dat staat bovenaan het scherm als je een chatgesprek open hebt staan. Ook die gegevens van WhatsApp vinden stalkers vaak fijn om te weten.

Om deze functie uit te zetten moet je in het ‘Instellingen’-venster zijn. Waarschijnlijk kun je straks op deze manier ook uitzetten dat je in het ‘recent online’-contactenlijstje te zien bent.

Laatst gezien uitzetten in WhatsApp

  1. Open WhatsApp en tik in het chatoverzicht op ‘Instellingen’;

  2. Ga naar ‘Privacy’;

  3. Tik op ‘Laatst gezien en online’;

  4. Kies voor ‘Niemand’;

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: unsplash, WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu