De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo duur wordt de iPhone 8 waarschijnlijk in Nederland

Lars Paijmans
25 augustus 2017, 19:28
2 min leestijd
Zo duur wordt de iPhone 8 waarschijnlijk in Nederland

Apple zou duizend dollar vragen voor het instapmodel van de iPhone 8. Maar wat betekent dit voor de Nederlandse europrijs? iPhoned legt de cijfers naast elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Wat wordt de iPhone 8 prijs in Nederland?

Draadloos opladen, gezichtsherkenning en een nieuw design: veel dingen weten we al over de iPhone 8. Toch heeft Apple tijdens het september-event nog een aantal verrassingen voor ons in petto. Zo blijft de naam nog een mysterie en wordt er druk gespeculeerd over het prijskaartje dat aan het toestel komt te hangen.

iPhone 8 prijs Nederland

Daar kregen we deze week voor het eerst wat meer zicht op, toen een bron ontdekte dat de iPhone 8 mogelijk beschikbaar komt als 64GB, 256GB en een nieuwe 512GB model. Hierna volgde al snel het verhaal van The New York Times, die uit betrouwbare bron vernam dat het 64GB model 999 dollar gaat kosten. Als Apple dezelfde prijsstructuur als vorig jaar aanhoudt, betekent dit dat de 256GB-editie 1099 dollar kost en de 512GB-variant voor 1199 dollar over de toonbank gaat.

Om deze dollarprijzen naar euro’s om te zetten, hebben we naar de Nederlandse en Amerikaanse prijzen van de iPhone 7 gekeken toen Apple deze vorig jaar onthulde. Als het bedrijf dezelfde prijsstructuur aanhoudt als vorig jaar, zou dit voor de volgende Nederlandse prijzen zorgen:

  • iPhone 8 64GB: 999 dollar → 1139 euro (+ 140 euro)
  • iPhone 8 256GB: 1099 dollar → 1249 euro (+ 150 euro)
  • iPhone 8 512GB: 1199 dollar → 1359 euro (+ 160 euro)

Wordt duizend euro de nieuwe norm?

Dit zou betekenen dat je flink in de buidel moet tasten om de iPhone 8 in huis te halen. Apple vraagt de hoofdprijs voor het meest spectaculaire toestel dat het bedrijf uit Cupertino in jaren maakte, maar is lang niet de enige. Zo vraagt concurrent Samsung ook 999 euro voor de 64GB-versie van de Galaxy Note 8, al zit Apple zelfs hier dus nog meer dan honderd euro boven. Zelfs als je besluit dat je de iPhone 8 voor deze prijs in huis wil halen, is het nog de vraag hoe groot de voorraad zal zijn.

Volgens hardnekkige geruchten zou Apple door de nodige productieproblemen een zeer beperkte voorraad hebben, waardoor er zeker in het begin relatief weinig toestellen beschikbaar zullen zijn. Dit zagen we ook vorig jaar toen de gitzwarte versie van de iPhone 7 Plus beperkt leverbaar was. Houd daar dus rekening mee, en zorg dat je op tijd klaar zit om je pre-order te plaatsen. Op iPhoned houden we je uiteraard op de hoogte wanneer dit mogelijk is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Digital Trends
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu