‘iPhone 8 verschijnt met 64GB, 256GB en 512GB aan opslagruimte’
Lars Paymans

Als de iPhone 8 over een paar weken in de winkels ligt, heb je de keuze uit drie verschillende versies. Dankzij een nieuw gerucht weten we meer over de opslagcapaciteiten van de telefoon.

‘iPhone 8 opslag bekend’

Het gerucht is afkomstig van het Chinese GeekBar, een website die in het verleden wel vaker juiste info bleek te hebben. De website stelt op basis van anonieme bronnen dat de nieuwe oled-iPhone in drie edities verschijnt: 64, 256 en 512GB. Dit zou een upgrade betekenen ten opzichte van vorig jaar. Toen verscheen het instapmodel van de iPhone 7 namelijk standaard met 32GB aan intern geheugen.

iPhone 8 opslag

Dit zou de eerste keer zijn dat een iPhone 512GB aan intern geheugen krijgt. In het verleden gebruikte Apple deze hoeveelheid ook met de nieuwe iPad Pro’s die eerder dit jaar verschenen. Toch is het nieuws opvallend, omdat andere bronnen wel spraken over 64GB en 256GB aan opslag, maar dit de eerste keer is dat we iets over 512GB horen. Daarnaast stelt de bron dat alle iPhone 8-modellen 3GB aan werkgeheugen krijgen.

Meer opslag voor de pro-gebruiker

Het past wel bij het beeld dat de iPhone 8-geruchten tot nu toe schetsen. Het toestel met een nieuw oled-scherm en design zou zich richten op de professionele gebruiker, die dus ook wel raad zou weten met een grote hoeveelheid aan opslagruimte.

Daarnaast verklaart het misschien ook de hoge instapprijs van duizend euro die Apple voor de iPhone 8 zou vragen. Door hierdoor 64GB aan geheugen aan te bieden, kan dit de prijs voor sommigen misschien wat verzachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.