‘Nieuwe iPhone SE komt in 2022 en krijgt hetzelfde 4,7 inch-scherm’

2 april 2021, 8:32
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone SE komt in 2022 en krijgt hetzelfde 4,7 inch-scherm’

De volgende iPhone SE, die naar verluidt in 2022 wordt gepresenteerd, beschikt over hetzelfde 4,7 inch-scherm als het huidige model. In 2023 krijgt de iPhone SE een nieuw ontwerp, in de vorm van een randloos scherm en een cameragat.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: nieuwe iPhone SE komt in 2022 en behoudt hetzelfde schermformaat

Volgens een tweet van bekende markt-analist Ross Young komt Apple in 2022 met de opvolger van de huidige iPhone SE. De smartphone krijgt hetzelfde schermformaat als zijn voorganger, waarvan het ontwerp gebaseerd is op de iPhone 8 uit 2017.

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat Apple in 2021 nog met een iPhone SE Plus zou komen. Deze smartphone zou een groter scherm krijgen dan de normale iPhone SE. Volgens Apple-analist Ming Chi-Kuo wordt er voor 2022 echter geen nieuwe iPhone in de SE-serie gelanceerd.

‘iPhone SE krijgt in 2023 randloos scherm’

In de Tweet suggereert Young dat Apple in 2023 een iPhone SE met een randloos scherm en een cameragat in plaats van een scherminkeping presenteert. Hiermee zou Apple het notch-ontwerp van iPhone 12 volledig overslaan. Het scherm zou een formaat van 6,1 inch krijgen.

De duurdere iPhone-modellen krijgen naar verluid al in 2022 een scherm met een cameragat. Een goedkopere iPhone SE, die dit ontwerp een jaar later omarmt, klinkt als een logisch vervolg.

Huidige iPhone SE is verkooptopper

De huidige iPhone SE verkoopt erg goed. Dat is niet verassend, vanwege de relatief lage prijs waarvoor de smartphone over de toonbank gaat. We verwachten dan ook dat Apple de iPhone SE-serie nog lange tijd op gang houdt.

Lees hier onze review van de iPhone SE

iPhone SE 2020 review: de instap-iPhone waar je op gewacht hebt

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste Apple-geruchten? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over Apple:

Bron: Ross Young
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu