‘Apple wil 3d-scanner in 2019 ook op achterkant van iPhone plaatsen’

Rutger Otto
14 november 2017, 12:25
2 min leestijd
‘Apple wil 3d-scanner in 2019 ook op achterkant van iPhone plaatsen’

Achter de schermen zou Apple al werken om een 3d-scanner op de achterkant van het toestel te plaatsen. Daarmee kunnen onder meer augmented reality-functies worden verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 3d-scanner op de achterkant

Eén van de grootste vernieuwingen op de iPhone X is Face ID. In de inkeping van het scherm is een camerasysteem verwerkt waarmee het toestel een 3d-scan kan maken. Door het gezicht op die manier te scannen, is de telefoon beter beveiligd dan via een vingerafdrukscanner, stelt Apple.

Volgens bronnen van het doorgaans goed ingelichte Bloomberg werkt Apple op dit moment aan een 3d-scanner voor op de achterkant van de iPhone. Het systeem laat nog wel even op zich wachten, want pas in 2019 zou het toestel er klaar voor zijn.

iphone x-camera

Andere technologie dan Face ID

Apple bekijkt de mogelijkheden van een andere technologie dan nu wordt gebruikt voor Face ID. Daarmee worden 30.000 (onzichtbare) puntjes geprojecteerd om een 3d-model te maken. Het nieuwe systeem dat Apple bekijkt, gebruikt een zogeheten ‘time-of-flight’-techniek. Met lasers berekent het camerasysteem hoe lang het duurt voordat licht van objecten in de ruimte terugkaatsen. Op basis daarvan maakt het systeem een driedimensionaal model van de omgeving.

Mocht Apple voor deze nieuwe scantechniek kiezen, dan zal die waarschijnlijk alleen op de achterkant te vinden zijn. Het TrueDepth-systeem aan de voorkant zou de komende jaren nog gehandhaafd blijven in nieuwe iPhones. Op deze manier kun je uiteindelijk zowel met camera’s aan de voor- en achterkant 3d-scans maken.

Tip: Zo stel je Face ID in op de iPhone X

Augmented reality

Met een scanner op de achterkant krijgt ook augmented reality meer mogelijkheden. Door een zeer nauwkeurige scan te maken van de ruimte, kunnen er beter virtuele objecten geplaatst worden. AR werkt al met huidige iPhones, sinds iOS 11. De eerste reacties van ontwikkelaars over ARKit waren lovend.

Verder: De 7 beste ARKit-apps van dit moment

Lees het laatste nieuws over Face ID

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding:
Categorie: Geruchten
Spotlight: Face ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's