De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Face ID: alles wat je moet weten

Lars Paijmans
2 min leestijd
Face ID

Face ID is de opvolger van Touch ID. In plaats van je vingerafdruk scant Face ID je gezicht, zodat je jouw accounts en gegevens nog beter kunt beschermen. Hier lees je alles over de indrukwekkende software van Apple.

Face ID: de opvolger van Touch ID

Apple introduceerde Face ID met de iPhone X in 2017. Omdat de X de eerste iPhone was zonder homeknop, moest het bedrijf een alternatief voor de Touch ID-vingerafdrukscanner bedenken. Om extra knoppen te voorkomen, bedacht Apple een compleet nieuwe manier om de iPhone te ontgrendelen.

Met Face ID krijgt de frontcamera er een nieuwe functie bij. Door het toevoegen van extra sensoren kan deze camera een 3D-scan van een gezicht maken, zodat op basis van deze scan je identiteit wordt vastgesteld. Nadat je de Face ID eenmalig hebt ingesteld, kun je het toestel ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken.

Lees verder na de advertentie.

face id

Omdat Face ID infrarood gebruikt voor de scan, werkt de techniek ook probleemloos in het donker. In feite worden er honderden puntjes op je gezicht geplaatst, die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Al deze puntjes samen vormen een 3D-model van jouw gezichtskenmerken.

Is Face ID veiliger dan Touch ID?

Volgens Apple is Face ID slim genoeg om je gezicht te leren kennen. Dit betekent dat je gewoon een bril kunt dragen of een sjaal om kunt doen in de winter, zonder dat dit problemen oplevert voor het ontgrendelen van je iPhone. Na verloop van tijd raakt de software steeds beter bekend met je gezicht, zodat de scans in theorie steeds nauwkeuriger worden.

Face ID is een stuk veiliger dan Touch ID, omdat een gezicht veel meer unieke kenmerken heeft dan een vingerafdruk. Apple benadrukt dat er een kans van 1 op 1 miljoen is dat er iemand met een soortgelijk gezicht rondloopt, een getal dat veel hoger ligt dan iemand met een soortgelijke vingerafdruk.

Face ID

Face ID op de iPhone X

Face ID verscheen voor het eerst op de iPhone X, de iPhone die op een kleine uitsnede na de volledige voorkant van het toestel vult met een scherm. Wil jij als eerste met deze indrukwekkende techniek van Apple aan de slag, dan kun je via onze vergelijker een iPhone X los kopen of een iPhone X met abonnement aanschaffen. Naar verwachting stappen alle iPhones na de iPhone X ook volledig over op Face ID. De dagen van Touch ID lijken daarmee geteld.

Heeft dit artikel je geholpen?

Face ID archief

Bekijk archief (72 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu