Face ID of Touch ID instellen op je nieuwe iPhone: zo doe je dat

13 juni 2019, 13:14
2 min leestijd
Face ID of Touch ID instellen op je nieuwe iPhone: zo doe je dat

Eén van de eerste dingen die je doet met je nieuwe iPhone doet, is Face ID of Touch ID instellen. In deze tip laten we stap voor stap zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Face ID instellen op je iPhone

Omdat de iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR geen homeknop hebben, ziet het installatieproces er anders uit dan je gewend bent. Met Face ID kun je het toestel ontgrendelen, betalingen goedkeuren, veilig inloggen op apps en meer. Om dit te doen, moet je de scanner wel eenmalig instellen.

Face ID veiligheid

Voordat het instellen van Face ID begint, is het belangrijk dat je de frontcamera van het toestel niet bedekt en ook je gezicht onbedekt is. Zet je muts dus af en doe geen sjaal om. Een bril of contactlenzen kun je gewoon blijven dragen, daar kan de camera doorheen kijken. Tip: Voor het beste resultaat houd je de iPhone ongeveer op een armlengte afstand van je gezicht.

 1. Open de Instellingen-app;
 2. Ga naar ‘Face ID en toegangscode’;
 3. Vul je toegangscode in om de instellingen te wijzigen;
 4. Tik op ‘Face ID instellen’ en houd je gezicht recht voor de frontcamera;
 5. Plaats je hoofd in de cirkel die op het scherm verschijnt;
 6. Beweeg je hoofd rustig in een cirkel, zodat de cirkel op je scherm groen kleurt;
 7. Tik na de eerste scan op ‘Volgende’;
 8. Draai wederom een rondje met je hoofd om de cirkel voor een tweede keer op te vullen;
 9. De scan is nu compleet en je kunt Face ID gebruiken.

De volgende keer als je de iPhone wil gebruiken, pak je het toestel op of tik je op het scherm om hem te activeren. Kijk daarna naar het scherm en Face ID doet de rest. Op deze manier kun je ook betalingen goedkeuren en inloggen in de App Store en bij andere apps.

Touch ID instellen

touch id

Heb je een iPhone met Touch ID, zoals de iPhone 8 (Plus) of een oudere refurbished iPhone, dan kun je je toestel met een vingerafdruk beveiligen. Ook hiermee kun je het toestel ontgrendelen, betalingen verrichten en inloggen bij bijvoorbeeld je bank-app. Volg de stappen hieronder om Touch ID in te stellen.

 1. Ga op je iPhone naar de Instellingen-app en tik op ‘Touch ID en toegangscode’;
 2. Voer je toegangscode in en kies vervolgens voor ‘Voeg vingerafdruk toe’;
 3. Volg de stappen en leg je vinger telkens op de Touch ID-vingerafdrukscanner. Is je vinger helemaal geregistreerd, dan is het proces voltooid.

Handig is dat je meerdere vingers kunt gebruiken voor Touch ID, waardoor je met beide handen je iPhone kunt ontgrendelen. Om een andere vinger te registreren, volg je simpelweg de bovenstaande stappen opnieuw.

Op zoek naar meer handige iPhone-tips?

De iPhone is een apparaat met een enorme hoeveelheid aan toepassingen, als je tenminste weet waar je moet zoeken. In onze iPhone-beginnersgids bespreken we nog veel meer handige functies.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu