De 7 beste ARKit-apps die nu in de App Store staan

20 september 2017, 17:01
3 min leestijd
De 7 beste ARKit-apps die nu in de App Store staan

Een van de grootste toevoegingen van iOS 11 is ARKit. Dit is Apples framework voor augmented reality. Wij zetten de beste ARKit-apps voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste ARKit-apps

Heb je iOS 11 al gedownload en geïnstalleerd? Dan mag je nu ook aan de slag met augmented reality. iOS 11 biedt namelijk ondersteuning voor ARKit. Dit betekent dat app-makers ar-apps kunnen maken en jij deze kunt gebruiken. Maar welke ARKit-apps zijn nou echt de moeite waard? Wij zetten ze voor je op een rij.

ARKit apps

1. AR MeasureKit

Meten is weten. Dat had zo de Nederlandse tagline van deze app kunnen zijn. Met MeasureKit mag je een hoop fysieke meettools de deur uit doen, want je hebt ze niet meer nodig. Je krijgt namelijk virtuele hulpmiddelen waarmee je de wereld om je heen meet. Tenminste, als je betaalt.

De gratis versie geeft je namelijk alleen een liniaal. Door twee punten in de wereld aan te tikken meet je met deze liniaal wat je wil in de wereld. Als je 3,99 euro betaalt mag je ook ook tekenen in de lucht om een lengte te meten. Je kunt tevens hoeken en de lengte van een persoon berekenen. Het is zelfs mogelijk om te zien of iets wel helemaal recht staat.

Download AR MeasureKit in de App Store (gratis)

MeasureKit - AR Ruler Tape

Rinat Khanov

€ 2,99 via App Store

2. ARise

ARise is een van de meest ambitieuze ARKit-games die je nu kunt spelen. Het spel combineert een puzzelgame met augmented reality, zodat je een kleine ridder door een wereld kunt sturen die midden in je kamer zweeft. De puzzels zijn niet heel lastig, maar zijn toch leuk om te doen omdat je steeds rondom de wereld moet lopen met je iPhone.

Zo verplaats je blokken met je vingers, waar de ridder overheen loopt om zijn einddoel te bereiken. Ook wat grafische kwaliteit betreft is dit een van de meest complete ARKit-games tot nu toe. Niet zo gek dus dat het spel niet gratis in de App Store staat.

Download ARise in de App Store (3,49 euro)

ARise

Climax Studios Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Paint Space AR

Met Paint Space AR teken je in je omgeving. Dit doe je door lijnen te trekken op je scherm, waarna deze in de wereld blijven hangen en je er omheen kunt lopen. Met de gratis versie heb de mogelijkheid om in één simpele stijl te schrijven en te tekenen. Betaal je, dan krijg je mooie bewegende stijlen en verschillende effecten zoals vuurwerk en sneeuw. Gemaakte tekeningen kun je later ook nog bewerken door bijvoorbeeld losse lijnen een andere kleur te geven.

Download Paint Space AR in de App Store (gratis)

Paint Space AR

Zane Assets LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
ARKit apps

4. Miaow

Deze app is niet heel uitgebreid, maar dat geeft niet. Met Miaow krijg je namelijk een virtuele kitten in huis waarmee je kunt spelen en dat is genoeg. Miaow is een van de duidelijkste en makkelijkere manieren om ArKit aan anderen te laten zien. Vergeet vooral niet de ingebouwde laserpen te gebruiken, want hoe het beestje daarop reageert is fantastisch.

Download Miaow in de App Store (gratis)

Meow! - AR Cat & Your Mini Pet

韬 胡

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Monster Park – Dino World

Met deze app plaats je een dinosaurus in je wereld. Hoewel je niet met het beest kan spelen, is de app voornamelijk bedoeld om leuke foto’s te maken. Je krijgt de optie om de dino’s je te laten volgen, te laten wegrennen of vrij te laten bewegen. Waar plaats jij je nieuwe prehistorische maatje?

Download Monster Park – Dino World in de App Store (3,49 euro)

Monster Park - Dino World

Vito Technology Inc.

Gratis via App Store

6. Giphy World

Wie houdt er nou niet van gifs? Met Giphy World plaats je jouw favoriete bewegende plaatjes in de wereld om je heen. Hang bijvoorbeeld een draaiende hamburger in de lucht, geef iemand een virtueel hartje, plaats dansende bloemen of tafel of laat zeester Patrick op kantoor ronddansen. Alles is mogelijk.

Download Giphy World in de App Store (gratis)

GIPHY World: AR GIF Stickers

Giphy, Inc.

Gratis via App Store
ARKit apps

7. Dubface

Met Dubface maak je een selfie, waarna de app daar een 3d-gezicht van maakt. Vervolgens plaats je jouw hoofd op allerlei verschillende figuren. Vervolgens kijk je naar een versie van jezelf, terwijl je bijvoorbeeld danst, een ninja bent of aerobics doet. Leuk om video’s en foto’s van te maken en deze te delen.

Download Dubface in de App Store (gratis)

Dubface

Futurefly

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu