De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iPhone 15-knoppen kan je niet indrukken (maar je voelt ze wel)

Piet-Jan Lentjes
28 oktober 2022, 10:25
2 min leestijd
iPhone 15-knoppen kan je niet indrukken (maar je voelt ze wel)

Er komen steeds meer geruchten over de iPhone 15 naar buiten. Zo lijkt het erop dat je de knoppen op de iPhone 15 niet kan indrukken, maar je voelt ze well.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15: knoppen die je alleen voelt

De laatste jaren hebben alle iPhones een aan/uit-knop en volumeknoppen die je fysiek kun indrukken. Nu vertelt betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo dat daar bij de iPhone 15 wel eens veranderingen in kan gaan komen.

De iPhone 15 krijgt dan nog wel knoppen, maar die kun je niet meer fysiek indrukken. Je ‘voelt’ nog wel dat je de knop indrukt, maar eigenlijk beweegt de knop niet. De iPhone 15 gebruikt speciale trilmotors om je het gevoel te geven dat je de knop indrukt. Dit deed Apple ook al bij de thuisknop van de iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE 2020 en iPhone SE 2022. En je ziet het ook bij de trackpad van onder andere de MacBook Air 2022.

iphone se 2022 vs iphone se 2020 vergelijking uitgelicht

De nieuwe iPhones krijgen dan een paar extra trilmotors (Taptic Engines), aan de linker- en rechterkant van de smartphone. Nu heeft de iPhone nog ‘slechts’ een zo’n Taptic Engine.

Meer RAM en periscoopcamera voor iPhone 15 Pro

Kuo zei vervolgens in een andere tweet dat het design met deze speciale knoppen en de usb-c-aansluiting twee van de grote veranderingen worden voor de iPhone 15. Een ander recent gerucht vertelde overigens dat de iPhone 15 Pro meer RAM en een periscoopcamera krijgt.

iPhone periscoop

Apple Watch zonder knoppen

Een paar jaar geleden gingen er ook geruchten dat de Apple Watch naar deze speciale knoppen zou overschakelen. Dit is uiteindelijk nooit gebeurd. Er werd toen gezegd dat het voor een betere waterdichtheid zou gaan zorgen en intern minder ruimte in beslag neemt. Misschien gaat Apple het idee weer oppakken voor de Apple Watch Series 9 …

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu