Disney Plus FAQ: 8 veelgestelde vragen beantwoord

Lars Paijmans
26 augustus 2019, 13:13
4 min leestijd
Disney Plus FAQ: 8 veelgestelde vragen beantwoord

Disney Plus is hard op weg om de grootste Netflix-concurrent ooit te worden. In dit handige overzicht geven we antwoord op acht veelgestelde vragen.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus FAQ: antwoord op veelgestelde vragen

Zodra er een nieuwe dienst verschijnt, wemelt het op internet van de vragen. Wat moet je ervoor betalen, hoeveel mensen kunnen er gebruik van maken, wanneer is het beschikbaar enzovoorts. In deze Disney Plus-FAQ bundelen we deze allemaal, zodat je op één plek alle antwoorden kunt vinden.

Disney PLus FAQ

1. Wanneer verschijnt Disney Plus in Nederland?

Disney Plus is vanaf 12 november 2019 in Nederland beschikbaar. Dat is best bijzonder, want daarmee zijn we naast de Verenigde Staten en Canada de eerste drie landen waar de dienst beschikbaar komt. Voor de meeste Europese landen is het afwachten tot Disney zijn aanbod verder uitbreidt over de wereld.

Waarom ze uitgerekend Nederland hebben uitgekozen is niet bekend, mogelijk omdat Nederlanders relatief intensief streamingdiensten gebruikt en er een goed mobiel netwerk in nagenoeg heel het land aanwezig is. Dat geeft Disney een mooie kans om zijn nieuwe dienst uit te testen voordat andere landen aan de beurt zijn.

2. Hoeveel kost een Disney Plus abonnement?

Disney Plus pakt het wat abonnementen betreft een stuk gemakkelijker aan dan Netflix. In plaats van verschillende opties heeft Disney gewoon één abonnement van 6,99 euro per maand. Dat is een stuk goedkoper dan Netflix, dat voor het lidmaatschap met dezelfde rechten 13,99 euro vraagt.

Het zou natuurlijk kunnen dat Disney deze prijs tijdelijk heeft en na verloop van tijd (als het aanbod verder is uitgebouwd) omhoog haalt. Zo was Netflix een paar jaar geleden ook nog goedkoper dan nu.

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

3. Betaal ik extra voor ultra-HD 4K?

Nee. In tegenstelling tot Netflix heb je bij Disney Plus ‘gratis’ toegang tot 4K-beelden van films en series. Bij Netflix betaal je hier een extra bedrag voor en sluit je een apart abonnement af.

4. Is er een gratis Disney Plus proefabonnement beschikbaar?

Ja, Disney Plus heeft een proefperiode waarin je de dienst vrijblijvend 30 dagen kunt uitproberen. Na die periode wordt het abonnement automatisch verlengd en ga je dus 6,99 euro betalen. Kom je tot de conclusie dat de dienst niks voor jou is, vergeet dan niet om je proefabonnement voor de 31ste dag stop te zetten. Dan hoef je niets te betalen.

5. Kan ik mijn abonnement delen met anderen?

Dat is nog een beetje twijfelachtig. Als je een abonnement neemt, kun je namelijk met je account inloggen op vier verschillende apparaten. Bijvoorbeeld op je iPhone, iPad, Apple TV en PlayStation.

Je zou deze extra apparaten echter ook kunnen zien als het aantal keren dat je een abonnement met iemand kunt delen. Bijvoorbeeld door even in te loggen op de tv van je ouders, zodat zij ook via jou kunnen kijken. Of Disney hier een beveiliging tegen inbouwt die dit delen van accounts tegengaat is nog niet duidelijk. Bij Netflix is dit immers ook niet de bedoeling, maar gebeurt het ook op grote schaal.

Disney Plus officieel

6. Op welke apparaten kan ik Disney Plus kijken?

Inmiddels heeft Disney de complete lijst bekendgemaakt met apparaten waarop je de dienst straks kunt bekijken. De volledige lijst is als volgt, al kan deze in toekomst natuurlijk nog verder worden aangevuld.

  • Op computers en laptops via een webbrowser
  • Android-smartphones en -tablets
  • Android TV
  • Chromecast
  • iPhone, iPad en iPod touch
  • Apple TV
  • PlayStation 4
  • Xbox One
  • Roku en Roku TV

7. Wat gebeurt er met Disney- en Marvelfilms op Netflix?

Nu Disney zelf een streamingdienst heeft, is het afgelopen met de samenwerking met concurrent Netflix. Spoedig zullen alle Disney-films van Netflix verdwijnen. Jarenlang konden kijkers erop rekenen dat er regelmatig nieuwe Marvel-films werden toegevoegd, evenals animatiefilms en oudere tekenfilms van Disney. Daarvoor moet je vanaf dit najaar toch echt bij Disney Plus zijn.

8. Welke shows kan ik verwachten?

Disney heeft een enorme catalogus aan populair materiaal, dat allemaal naar de dienst zal komen. Denk hierbij aan alle Star Wars-films en bijbehorende series, natuurlijk de films van Disney en Pixar, maar ook documentaires van National Geographic en alle superhelden films en series van Marvel.

Daarnaast heeft Disney al een waslijst aan nieuwe, exclusieve series aangekondigd die je enkel op de dienst kunt gaan bekijken. Zo verschijnt er binnenkort al de Star Wars-serie The Mandalorian, komt er een Obi-Wan serie en krijgen verschillende Marvel-helden zoals Ms. Marvel en She Hulk hun eigen serie.

Lees meer over Disney Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu