Waarom een iOS Dark Mode voor Apple een investering in de toekomst is

20 juni 2016, 13:29
2 min leestijd
Waarom een iOS Dark Mode voor Apple een investering in de toekomst is

Het begint er steeds meer op te lijken dat iOS in de toekomst een Dark Mode krijgt. Het donkere thema is opnieuw opgedoken in de code van iOS 10. Daarnaast is het voor Apple een belangrijke hulpmiddel om de opvolger van de iPhone 7 beter te maken.

Lees verder na de advertentie.

Dark Mode iOS 10: belangrijk in 2017?

iOS-ontwikkelaar Andy Wiik kwam eerder al in het nieuws toen hij duidelijke verwijzingen naar een Dark Mode in iOS 10 ontdekte, en toen hij een onzichtbare knop in het Bedieningspaneel wist te activeren. Zijn zoektocht door de krochten van de eerste bèta gaat door, waardoor hij nu de volledige Instellingen-app een zwart tintje geeft.

Zoals je op de screenshots kunt zien, wordt hierdoor de witte achtergrond vervangen met een zwarte, krijgen de menu-opties een grijze achtergrond en worden de letters wit gemaakt. Apple heeft de donkere modus nog niet officieel onthuld en alleen een nachtmodus voor tvOS op de Apple TV aangekondigd.

Toch is het voor Apple heel logisch om iOS een donkere modus te geven, zeker als we naar de geruchten van de iPhone in 2017 kijken. De opvolger van de iPhone 7 zou namelijk de overstap maken naar een OLED-display, wat de nodige verschillen met zich meebrengt ten opzichte van het LCD-display die nu voor iPhones gebruikt wordt.

OLED-iPhone extra energiezuinig

De pixels van OLED-schermen blinken uit in het tonen van mooie zwarttinten, maar zijn ook extra energiezuinig als er vooral veel zwart op het scherm te zien is. Je batterijduur kan er dus flink op vooruit gaan als je een OLED-iPhone met de donkere modus gebruikt, zonder dat Apple daarvoor een grotere batterij in het toestel hoeft te proppen. Accuduur blijft immers een belangrijk punt voor iPhone-gebruikers.

Lees ook: Deze 5 functies zou Apple in 2017 aan de iPhone toevoegen

Het is dus geen gek idee dat Apple na de komst van iOS 10 de donkere modus alvast beschikbaar maakt in een komende versie van iOS, zoals iOS 10.1. Zo kunnen ontwikkelaars de modus alvast ondersteunen in hun apps, zodat ze vanaf dag één aan de slag kunnen om volgend jaar de iPhone 8(?) extra energiezuinig te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu