Deze 5 functies zou Apple in 2017 aan de iPhone toevoegen

Lars Paijmans
12 mei 2016, 20:34
3 min leestijd
Deze 5 functies zou Apple in 2017 aan de iPhone toevoegen

De iPhone 7 hebben we nog niet eens gezien, maar de geruchten rondom de iPhone die in 2017 moet verschijnen zijn nu al een stuk interessanter. Wat weten we allemaal over deze iPhone 2017?

Een dubbele camera, waterdichte behuizing en het ontbreken van de traditionele koptelefoonaansluiting; als de geruchten rondom de iPhone 7 kloppen zijn dit de drie functies waarmee het toestel zich gaat onderscheiden. Als je op zoek bent naar grotere veranderingen lijkt het erop dat je een jaar langer zult moeten wachten op de iPhone 7S of 8.

Lees verder na de advertentie.

1. Edge-to-edge display

Volgens de betrouwbare Apple-kenner John Gruber ziet de iPhone van 2017 er anders uit dan ooit tevoren. Dit komt vooral door het zogenaamde edge-to-edge display, dat van de ene naar de andere rand van de voorkant doorloopt. Geen zichtbare randen meer om het display dus, wat ook betekent dat de camera, microfoon en Touch ID-sensor in het scherm verwerkt zullen worden. Het zou een slimme manier van Apple zijn om het scherm van de iPhone te vergroten, zonder het toestel zelf groter te maken. Een andere mogelijkheid is dat het scherm niet verandert in grootte, en de iPhone zelf juist kleiner wordt. Het succes van de iPhone SE bewijst in ieder geval dat een grote groep gebruikers op een kleiner toestel zat te wachten.

iPhone 7 concept

2. iPhone 2017 maakt de overstap naar OLED

Om dit edge-to-edge display mogelijk te maken zou Apple in 2017 de overstap maken naar OLED. Deze schermen zijn energiezuiniger en kunnen bovendien gebogen worden, wat nodig is om een edge-to-edge display te laten werken. Apple zou al een deal met Samsung gesloten hebben om deze schermen op grote schaal te gaan produceren.

3. Gloednieuwe glazen achterkant

Bij een nieuwe voorkant van de iPhone hoort natuurlijk ook een bijpassende achterkant. Apple zou de aluminium behuizing van de iPhone 6 laten voor wat hij is en in 2017 weer teruggaan naar een iPhone 4-achtig ontwerp met een glimmende glazen achterkant. Dit moet er wederom voor zorgen dat de volgende iPhone er uitziet als een fonkelnieuw apparaat.

4. Draadloos opladen

Twee andere geruchten die rondom de 2017 iPhone opgedoken zijn beweren dat het toestel eindelijk draadloos opladen gaat ondersteunen, een functie waar veel gebruikers al lang om vragen. Android-toestellen kunnen dit al jaren, dus het is zeker mogelijk dat Apple dit vroeg of laat ook aan de iPhone toevoegt.

iPhone 8 concept

5. Gezichts- of irisscanner

Als Apple een stap verder wil gaan dan de vingerafdrukscanner, kan de frontcamera van de iPhone in de toekomst gebruikt worden om het gezicht of de iris van de gebruiker te analyseren en herkennen. Dit voegt een extra beveiligingslaag aan de iPhone toe, zodat het nog lastiger wordt om het toestel te kraken. Nu privacy voor Apple steeds belangrijker lijkt te worden, zouden we er niet gek van opkijken als het bedrijf zijn best doet om dit soort geavanceerde functies in een toekomstige iPhone te verwerken.

Al deze geruchten zouden zomaar kunnen betekenen dat Apple de iPhone 7S volledig overslaat, en in 2017 direct doorgaat met de iPhone 8. Volgens een analist is dit een slimme keuze, en in het onderstaande opiniestuk kun je lezen waarom ook wij denken dat Apple hier goed aan doet.

Lees ook: Apple doet er goed aan om de iPhone 7S over te slaan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu