Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Toch aanwijzingen voor Dark Mode gevonden in iOS 10 bèta

Rutger Otto
16 juni 2016, 16:42
2 min leestijd
Toch aanwijzingen voor Dark Mode gevonden in iOS 10 bèta

Een tijd lang gingen er geruchten dat Apple werkte aan een ‘Dark Mode’ voor iOS 10. In de WWDC-presentatie hoorden we het bedrijf er niet meer over, maar in de eerste bèta zijn toch weer aanwijzingen te vinden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Dark Mode

Ontwikkelaar Andrew Wiik tweette enkele screenshots van dat lijkt op een donkere modus in de eerste iOS 10 bèta voor ontwikkelaars. “Kijk wat ik gevonden heb…”, schreef de ontwikkelaar erbij, met de hashtag #darkmodeconfirmed. De screenshots tonen dat Wiik de iOS 10 bèta met Xcode op zijn Mac draait. Hij kreeg de mogelijkheid om via de broncode een donkere modus in te schakelen in de iMessage-app.

Als antwoord op die post reageerde Apple-blog Mac Aficionados met de woorden: “Ja, Dark Mode is hier”. Het blog onderstreepte zijn woorden door screenshots mee te leveren van andere apps waarin de donkere modus ingeschakeld kon wordend door ontwikkelaars. Daaronder vallen iBooks, Safari en iTunes.

Klok is al donker

Ondanks dat iOS 10 in elk geval standaard geen Dark Mode heeft, valt wel op dat bijvoorbeeld de Klok-app van Apple ineens helemaal donker is. In iOS 9 is die app heel licht in zijn vormgeving, maar in iOS 10 bestaat de Klok uit zwart-, grijs- en geeltinten.

Apple TV

Wiik was ook op Reddit actief. Daar suggereert hij dat Apple de functie wel had ingebouwd, maar nog niet klaar is om het publiekelijk te maken. Apple zelf heeft officieel nog helemaal niets bekendgemaakt over een donkere modus op iOS. Wel zei het bedrijf een Dark Mode voor de Apple TV uit te brengen. “Hoewel sommige gebruikers de heldere en frisse interface fantastisch vinden, verkiezen anderen liever voor een donkere achtergrond”, zegt Apple. “Bijvoorbeeld als dat beter bij een thuisbioscoop of in donkere ruimte past.”

Mogelijk komt de Dark Mode alsnog in iOS 10, al lijkt de kans klein dat dat direct in de eerste versie zal zijn. Wellicht moeten we wachten op een donkere interface totdat iOS 10.1 er is.

Lees meer over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu