De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 10-bèta: verborgen Bedieningspaneel-schakelaar voor mobiele data ontdekt

Lars Paijmans
20 juni 2016, 9:16
2 min leestijd
iOS 10-bèta: verborgen Bedieningspaneel-schakelaar voor mobiele data ontdekt

De iOS 10-bèta is nog maar een weekje beschikbaar, maar sindsdien zijn er al de nodige interessante dingen ontdekt. Een ontwikkelaar heeft nu een schakelaar in het Bedieningspaneel gevonden, waarmee je mobiele data aan en uit kunt zetten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Bedieningspaneel

Omdat de huidige bèta van iOS 10 de eerste is, zal Apple in de aanloop naar de publieke release in de herfst nog heel wat aanpassen. Het kan dus goed dat er nog gloednieuwe functies worden toegevoegd, die nu nog niet zichtbaar zijn. Een van die functies is een extra knop in het Bedieningspaneel (veeg van onder naar boven over het scherm om deze te openen) voor mobiele data. Dit ontdekte ontwikkelaar Andrew Wiik, die door de data van de bèta aan het graven was.

iOS 10 Bedieningspaneel

Deze knop krijgt een plekje naast de cirkels voor vliegtuigmodus, wifi, bluetooth, Niet storen en de vergrendelknop. In de bèta is hier een extra onzichtbare knop te vinden met de benaming ‘CCUICellularDataSetting’ onder het kopje ‘ControlCenterUI’. Deze aanwijzing laat weinig aan de verbeelding over, en laat zien dat Apple in ieder geval overweegt om het Bedieningspaneel met een dergelijke knop uit te breiden.

Snel schakelen in mobiele data

Als deze knop daadwerkelijk toegevoegd wordt, krijgen we er een handige manier bij om razendsnel onze mobiele dataverbinding uit te zetten. Handig als je een beperkte databundel hebt, en hiervoor niet meer eerst de instellingen-app hoeft te openen.

Wil je meer weten over de eerste bèta van iOS 10? Bij iPhoned zijn we er al uitgebreid mee aan de slag gegaan, zoals je kunt lezen in onze iOS 10 preview. De belangrijkste nieuwe functies hebben we daarnaast vastgelegd in een video, die je hieronder kunt bekijken.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Andrew Wiik
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu