Deze Apple-apparaten krijgen geen Apple Intelligence (om deze reden)

1 juli 2024, 11:00
2 min leestijd
Deze Apple-apparaten krijgen geen Apple Intelligence (om deze reden)

Apple Intelligence komt slechts naar een beperkt aantal apparaten, waardoor veel producten het zonder de nieuwe techniek moeten doen. Naar deze toestellen komt Apple Intelligence!

Lees verder na de advertentie.

Apple Intelligence

Op de WWDC 2024 is Apple Intelligence onthuld, Apple’s nieuwste techniek die werkt met kunstmatige intelligentie. Vrijwel alle Apple-apps worden uitgebreid met Apple Intelligence, zo krijg je er standaard een schrijfhulp bij om teksten te herschrijven en samen te vatten. Daarnaast wordt Siri veel slimmer, door integratie van ChatGPT en ondersteuning voor geavanceerde (geschreven) opdrachten.

Lees ook: Apple Intelligence: dit moet je weten over Apple’s nieuwe AI-techniek

Apple Intelligence komt naar de iPhoneiPad en Mac, maar lang niet alle apparaten worden uitgebreid met de nieuwste software van Apple. Dat heeft te maken met de rekenkracht die nodig is voor het uitvoeren van alle zware taken, die werken met kunstmatige intelligentie. Alleen apparaten met de beste processors krijgen daardoor ondersteuning voor Apple Intelligence. Wij zetten ze voor je onder elkaar.

iOS 18 EU

Ondersteunde apparaten

Apple Intelligence komt alleen naar apparaten met de M1-chip, de A17 Pro-chip of nieuwer. Vooral bij de iPhone is dat een tegenvaller, want alleen de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max draaien op de A17 Pro-chip. De nieuwe AI-techniek komt daardoor naar slechts twee uitvoeringen van de gehele iPhone-reeks. Bij de iPad en Mac hebben wel meer generaties ondersteuning. Deze toestellen krijgen straks Apple Intelligence:

iPhone

iPad

Mac

apple intelligence

Geen AI voor HomePod en Apple Watch

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman heeft inmiddels aangekondigd dat Apple Intelligence ook naar de Vision Pro komt. Toch zijn er veel apparaten die (voorlopig) niet worden uitgebreid met Apple Intelligence, zo moeten de HomePod (mini), de Apple TV en de Apple Watch het zonder de techniek doen. Deze toestellen draaien op een S- of A-chip van Apple, die niet krachtig genoeg is voor alle AI-functies. Het is de verwachting dat de volgende HomePod en de Apple Watch X wél werken met Apple Intelligence.

Lees ook: Komt er een nieuwe HomePod met Apple Intelligence? Dit weten we al

Helaas komt Apple Intelligence dus niet naar alle iPhones die draaien op iOS 18. In Europa moeten we bovendien langer wachten op de nieuwe AI-functies, als gevolg van nieuwe Europese wetgeving. Heeft jouw apparaat geen ondersteuning voor Apple Intelligence? Of heb jij een iPhone die helaas niet wordt uitgebreid met de nieuwste AI-functies? Bekijk dan hier de beste prijzen van de iPhone 15 Pro (Max), zodat je zeker weet dat je straks toegang krijgt tot alle nieuwe features!

Apple iPhone 15 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro

128 GB

5G

€ 1.021,95

1 dag

Bekijk bij Phonemarket.nl
Phonemarket.nl
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro Max

256 GB

5G

€ 1.229,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro Max prijzen
Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu