Apple HomePod mini

7,5

De HomePod mini is dé compacte speaker voor Apple-fans. Hij is een flink stuk kleiner en goedkoper dan de eerste HomePod, maar produceert alsnog goed geluid. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de HomePod mini.

HomePod mini in vogelvlucht:

De HomePod mini is, zoals je zou verwachten, een stuk kleiner dan Apples eerste speaker. De mini past dankzij het stijlvolle ontwerp in ieder interieur en verspreidt geluid in 360 graden door de kamer. Hij is daarmee ideaal als slimme speaker voor op de achtergrond.

  • Kleiner en lichter dan de HomePod
  • Werkt samen met Siri voor het bedienen van je muziek en HomeKit-apparaten
  • Microfoons aan boord herkennen stemmen, ook bij veel lawaai
  • Integratie met iPhone zorgt ervoor dat je gepersonaliseerde verzoeken kunt doen
  • Via grijze import in Nederland verkrijgbaar
homepod mini review 3

Conclusie van onze HomePod mini review

De HomePod mini is een aangename speaker voor de échte Apple-fan. Hij is lekker compact, past dankzij zijn stijlvolle design in vrijwel ieder interieur en bovenal is de geluidskwaliteit heel goed te noemen – helemaal gezien het formaat. Ook werkt de Handoff-functie heel intuïtief.

Zoals het Apple-producten betaamd is de HomePod mini echter allesbehalve goedkoop. Vergelijk je ‘m met andere speakers in zijn prijsklasse, die weliswaar minder compact zijn, dan trekt de kleine HomePod aan het kortste eind. Ook wanneer iemand in je huishouden Android-fan is, is de HomePod mini geen aanrader.

 Lees de hele HomePod mini review

Beter geluid en S5-chip

De smart speaker heeft een aanraakgevoelig gedeelte aan de bovenkant waarmee je de speaker kunt bedienen. De speaker werkt razendsnel dankzij de S5-chip, die bijvoorbeeld ook in de Apple Watch 5 zit, en ook de manier waarop de speaker geluid afspeelt is een stuk slimmer geworden vergeleken met de ‘gewone’ HomePod. 

HomePod mini

De speaker heeft namelijk zogenaamde ‘Computational Audio’, een techniek waarmee de HomePod mini het geluid kan aanpassen op de ruimte. Dat gebeurt razendsnel: de speaker berekent de grootte van de ruimte zo’n 180 keer per seconde. Op die manier weet de speaker precies hoe hard het volume moet, of de bas goed staat ingesteld enzovoorts.

Specs van de HomePod mini

Een kleine kanttekening hierbij: de mini heeft één speaker. Deze produceert geluid dat via de onderkant van de speaker alle windrichtingen op gaat. Het voordeel hiervan is dat het geluid altijd hetzelfde klinkt, waarvandaan je ook luistert.

Het nadeel hiervan is dat je de speaker dus ook het beste midden in de kamer kunt plaatsen. Andere speakers, zoals de Google Nest Audio, hebben bijvoorbeeld gerichte speakers. Wanneer je van plan bent om de geluidsbox bijvoorbeeld in een kast te plaatsen, klinkt dit waarschijnlijk beter.

HomePod mini

Stembediening met Siri

De slimme speaker werkt samen met Siri, waardoor je muziek met je stem aan kunt zetten. De stembediening is echter niet alleen voor muziek, want de kleine HomePod kan bijvoorbeeld ook je vragen beantwoorden, of iOS-apps gebruiken.

Zo vraag je HomePod mini om een update, waarna de speaker je vertelt wat het weer is en wat je afspraken van de dag zijn. Ook kun je de Zoek mijn-app gebruiken om je iPhone en andere Apple-apparaten te vinden, en kun je sfeergeluiden aanzetten, zoals het geluid van een open haard.

Slimme stemherkenning en Intercom

De stemherkenning werkt door de goede integratie met iPhone. Doordat de speaker verschillende stemmen herkent, wordt de update ook gepersonaliseerd. De slimme stemherkenning is ook handig voor CarPlay: je kunt bijvoorbeeld je route vast instellen voordat je naar de auto loopt.

HomePod mini

Bovendien kun je HomeKit-apparaten bedienen met de speaker en is er een nieuwe functie: Intercom. Met Intercom kun je een spraakbericht sturen naar andere kamers waar een HomePod mini staat. Laat bijvoorbeeld aan je familieleden weten dat het tijd is om te gaan eten via de speaker, zodat je niet meer door je huis naar elkaar hoeft te roepen.

Ook aan privacy is gedacht: de verzoeken die je maakt via Siri-bediening worden niet gekoppeld aan je Apple ID. Bovendien wordt er geen persoonlijke informatie gedeeld met derde partijen. De informatie die je deelt, zoals de inhoud van berichten die je stuurt, worden niet zichtbaar voor Apple.

Lees verder: Intercom gebruiken: Zo praat je met huisgenoten via Apple-apparaten

HomePod mini

HomePod mini prijs en release

De compacte HomePod kost in de Verenigde Staten 99 dollar en is officieel niet in Nederland verkrijgbaar. Via grijze import kun je de speaker hier echter alsnog in huis halen. Uiteraard betaal je hiervoor wel een meerprijs.

Wil je een HomePod mini kopen? Via onderstaande knop kom je bij de prijsvergelijker van iPhoned. Hier kun je het actuele aanbod van HomePod mini-aanbieders gemakkelijk filteren en de beste deal eruit vissen.

 Ook interessant: Uitleg: waar kun je de HomePod mini kopen?

Veelgestelde vragen over de HomePod mini

Concluderend zijn dit de antwoorden op de meest gestelde vragen over de compacte slimme speaker.

Wat is de HomePod mini?

De HomePod mini is een slimme, compacte speaker van Apple. De handzame luidspreker werkt als een soort ‘digitale butler’ die goed is geïntegreerd met de iPhone.

Hoe werkt het?

De smart speaker heeft een touchpad aan de bovenkant waarmee je de het kunt bedienen. Ook kun je verzoeken doen aan de slimme speaker met stembediening door de integratie met Siri.

Ook is er een nieuwe functie: Intercom. Hiermee kun je een spraakbericht sturen naar andere kamers waar een HomePod mini staat. Door middel van de zogenaamde ‘Computational Audio’, kan de kleine HomePod het geluid aanpassen op de ruimte.

Hoe zit het met privacy?

Apple heeft ook aan de privacy gedacht: de verzoeken die je maakt via Siri-bediening worden niet gekoppeld aan je Apple ID. Bovendien wordt er geen persoonlijke informatie gedeeld met derde partijen. De informatie die je deelt, zoals de inhoud van berichten die je stuurt, worden niet zichtbaar voor Apple.

Wat kost de HomePod mini?

Om te kunnen concurreren met de andere smarthome-fabrikanten houdt Apple de prijs van de HomePod Mini laag. Voor 99 dollar kun je de kleine speaker op de kop tikken.

Komt de HomePod mini ook naar Nederland?

De kleinere HomePod komt niet naar Nederland, dat heeft Apple bevestigd. Wel kun je de speaker via grijze import aanschaffen, hetzij tegen een meerprijs. Lees onderstaand artikel om te checken hoe dat gaat.

Verder lezen: Uitleg: waar kun je de HomePod mini kopen?

Apple HomePod mini

Apple HomePod mini prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 106,-

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen