iOS 13-tip: persoonlijke hotspot aanhouden en delen met gezinsleden

Michel van 't Klaphek
18 september 2019, 13:03
1 min leestijd
iOS 13-tip: persoonlijke hotspot aanhouden en delen met gezinsleden

In iOS 13 staat je persoonlijke hotspot altijd aan. Zo blijft het gekoppelde apparaat met het internet verbonden. Ook kun je voortaan gemakkelijk familieleden toegang geven tot je persoonlijke hotspot. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Persoonlijke hotspot in iOS 13

Apple-gebruikers kunnen al jaren hun internetverbinding met andere apparaten delen door een persoonlijke hotspot aan te maken. In iOS 13 en iPadOS blijft deze connectie altijd actief, ook wanneer de zendende iPhone niet gebruikt wordt.

Persoonlijke hotspot ios 13

Dit kan handig zijn, want zo blijft het apparaat dat de hotspot gebruikt met het internet verbonden. Op die manier blijven WhatsApp’jes, berichten en e-mails gewoon binnenstromen. Je hoeft hiervoor niet de instellingen in te duiken, want de persoonlijke hotspot blijft in iOS 13 standaard aanstaan.

Bedenk wel dat het delen van een internetverbinding veel energie kost. Wanneer bijvoorbeeld een laptop gebruikmaakt van jouw persoonlijke hotspot, is het dus verstandig om je iPhone of iPad aan de oplader te leggen.

Lees ook: Dit is wanneer je iOS 13, iPadOS en andere updates kunt downloaden

Persoonlijke hotspot en Gezinsdeling

Daarnaast is het vanaf iOS 13 en iPadOS mogelijk om Gezinsdeling aan te zetten voor persoonlijke hotspots. Op die manier kunnen familieleden gebruikmaken van je internetverbinding, zonder dat je eerst toestemming hoeft te geven. Zo werkt het:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Persoonlijke hotspot’;
  3. Kies ‘Gezinsdeling’ en verschuif de schakelaar zodat het vakje groen wordt;
  4. Selecteer het gezinslid en bepaal of diegene automatisch toegang krijgt tot je hotspot, of vooraf toestemming nodig heeft.

Je kunt zo bijvoorbeeld je partner wel automatische toestemming geven, maar je kind(eren) niet. Uiteraard moet Gezinsdeling aan staan voordat deze optie werkt. Kom je er niet uit? Lees dan ons uitgebreide artikel over het aanmaken van een persoonlijke hotspot.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu