Dit is wanneer je iOS 13, iPadOS en andere updates kunt downloaden

Wouter Nijsen
10 september 2019, 20:55
2 min leestijd
Breaking
Dit is wanneer je iOS 13, iPadOS en andere updates kunt downloaden

Tijdens het iPhone 11-event heeft Apple bevestigd wanneer we iOS 13 en iPadOS kunnen installeren op alle ondersteunende apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Datum iOS 13 release officieel onthuld

Na maanden van bèta’s zijn iOS 13 en iPadOS bijna klaar voor het grote publiek. Apple heeft bevestigd dat iOS 13 op 19 september wordt uitgerold. Zeker weten of jouw iPhone de update ondersteunt? Check onze lijst met ondersteunende toestellen. Op 30 september is de eerste grote update, iOS 13.1, te downloaden. Op die dag verschijnt ook iPadOS.

Ook watchOS 6 is op 19 september te downloaden. MacOS Catalina verschijnt gek genoeg pas in oktober, maar een precieze releasedatum is onbekend.

  • iOS 13: beschikbaar vanaf 19 september
  • iOS 13.1: beschikbaar vanaf 30 september
  • iPadOS: beschikbaar vanaf 30 september
  • watchOS 6: beschikbaar vanaf 19 september
  • macOS Catalina: beschikbaar vanaf oktober
ios 13 release

De grote vernieuwing van iOS 13 is de donkere modus, die het complete menu in een donker jasje steekt. Daarnaast geeft de update een aantal standaard-apps van Apple een welkome upgrade. Zo is de Herinneringen-app volledig vernieuwd en ook de Zoek Mijn iPhone-app, die nu ook gebruikt kan worden om je andere Apple-apparaten terug te vinden. Wil je meer weten over iOS 13? In onze uitgebreide iOS 13 preview kom je meer te weten over deze grote update.

iPadOS is de grootste iPad-update ooit

2019 is een bijzonder jaar voor de iPad, wat volledig te danken is aan iPadOS. Voor het eerst krijgt de tablet van Apple zijn eigen besturingssysteem, zodat er meer exclusieve functies voor ontwikkeld kunnen worden.

Zo is het homescreen vernieuwd met kleinere app-iconen, zodat er plaat is voor widgets van app om rechtstreeks vanaf dit startscherm te bedienen. Daarnaast is het multitasken van apps verbeterd en zorgt de Bestanden-app ervoor dat een iPad zich een stuk meer als een Mac gedraagt.

Volg het iPhone 11-event live

Het iPhone 11-event is op het moment van schrijven nog in volle gang. Je kunt dus nog meekijken met de livestream, of houd iPhoned in de gaten. Wij doen de hele avond live verslag van alle gebeurtenissen. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dan ploft er vanavond een handige round-up van het evenement in je inbox.

Dit bericht wordt verder aangevuld met nieuwe informatie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu