De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPadOS

Florence Peeters
2 min leestijd
iPadOS

iPadOS is Apples besturingssysteem speciaal bedoeld voor de iPad. Het biedt allerlei functies voor bijvoorbeeld multitasking die niet passend zijn voor de iPhone en dus in iOS. Hier lees je alles over de functies, de releasedatum, bètaversies en ondersteunde apparaten.

De eerste iPadOS is overigens in feite iPadOS 13, en daar gaat dit artikel over. Wil je alles weten over de meest recente versie? Ga dan naar iPadOS 16.

iPadOS 16 (2022) – verwacht

iPadOS 16 is dé iPad-update van 2022. De nieuwste versie zet in op multitasking en brengt de iPad dichterbij de Mac(Book). Van de nieuwe functies tot aan de release: dit is alles wat je over iPadOS 16 wil weten.

iPadOS 16 in een notendop:

  • Nieuwe versie zet in op multitasking
  • iPadOS 16 slaat een brug tussen iPad en Mac
  • Dit najaar gratis te downloaden

Lees meer: Deze iPhones en iPads kunnen (niet) updaten naar iPadOS 16

iPadOS 15 (2021)

iPadOS 15 is dé iPad-update van 2021, maar het is wel een kleinere update dan dat je misschien gewend bent. Ondanks dat heeft iPadOS 15 wel een paar interessante verbeteringen. Zo hebben widgets meer opties gekregen en zijn FaceTime en Safari onder handen genomen. Daarnaast heeft iPadOS 15 dezelfde Focus-modus als iOS 15 gekregen. iPadOS 15 is de huidige softwareversie voor je iPad.

iPadOS 15 in een notendop:

  • Veel betere widgets
  • Multitasken en Vertalen-app
  • FaceTime en Safari
  • Focus: afleiding is verleden tijd
  • iPadOS 15 staat al op een iPad bij aankoop/is al te downloaden.

Lees meer: Overzicht: deze iPads hebben iPadOS 15

iPadOS 14 (2020)

Let op: deze iPadOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iPadOS-versie van het moment onze iPadOS 16-pagina. iPadOS 14 is dé grote iPad-update van 2020, die op 16 september van dat jaar is verschenen. De softwareversie introduceerde onder meer een nieuw thuisscherm met widgetondersteuning. Ook sprong iPadOS 14 handiger om met de Apple Pencil en zet Apple grote stappen op het gebied van privacy.

iPadOS (2019)

Let op: deze iPadOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iPadOS-versie van het moment onze iPadOS 16-pagina. iPadOS is Apples besturingssysteem speciaal bedoeld voor de iPad. Het biedt allerlei functies voor bijvoorbeeld multitasking die niet passend zijn voor de iPhone en dus in iOS. In principe is het hetzelfde als iOS 13 met enkele specifieke functies speciaal bedoeld voor het grote scherm van de iPad.

De eerste iPadOS is in feite iPadOS 13. Wil je alles weten over de meest recente versie? Ga dan naar iPadOS 16.

Heeft dit artikel je geholpen?

iPadOS archief

Bekijk archief (80 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu