In 5 stappen de persoonlijke hotspot-functie in iOS 8 inschakelen
Gijs Ettes

Sommige Apple-gebruikers melden dat ze sinds de update naar iOS 8 niet meer de mogelijkheid hebben om een persoonlijke hotspot in te stellen. In deze tip laten we je zien hoe je de functie alsnog tevoorschijn tovert.

Persoonlijke hotspot activeren

Een persoonlijke hotspot aanmaken kan erg handig zijn als je niet over een wifi-verbinding beschikt, maar wel gebruik van internet wil maken met een ander apparaat dan je iPhone. iOS biedt standaard de optie om via ‘Instellingen > Mobiel netwerk’ een beveiligde hotspot aan te maken, waarop je vervolgens met je laptop, iPad of computer kunt inloggen.

Niet bij iedereen is deze functie echter standaard beschikbaar. Kun jij ‘m niet vinden in je instellingen, doorloop dan de stappen hieronder. Let wel op dat je met het gebruik van een persoonlijke hotspot snel(ler) door je databundel heengaat. Om hoge kosten te voorkomen raden we je aan met een app van je provider bij te houden hoe het precies zit met je dataverbruik.

  1. Ga naar ‘Instellingen > Mobiel netwerk’;
  2. Klik op ‘Mobiel datanetwerk’ en scrol naar beneden;
  3. Voer bij ‘Persoonlijke hotspot’ een willekeurige gebruikersnaam in;
  4. Ga nu terug naar het vorige scherm en je ziet onder ‘Mobiel datanetwerk’ dat de optie ‘Persoonlijke hotspot’ is verschenen;
  5. Tik hierop om de hotspot te activeren en een wachtwoord in te stellen.

Lees ook: Gebruik je iPhone als Instant Hotspot voor Mac.

Het laatste nieuws over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.